Tati (Nijmegen)

Geboren en getogen in een dorp naast Nijmegen ben ik eigenlijk opgegroeid in deze grote stad. Daarnaast heb ik er jarenlang op mezelf gewoond. Eerst op kamers, daarna in een mooi appartement in Nijmegen-oost. En laat daar nou ook net een van de populaire Healthy Foodspots van Nijmegen zijn: Tati! Alleen de naam vind ik al geweldig. Het lijkt op mijn eigen naam. (Mijn vrienden en familie noemen me ook wel Thaat, of Thatie. Toch ben ik niet heel vaak bij de lunchroom/ eetcafé/ gezelligheidsbar Tati geweest. De eerste keer was met mijn verjaardag. Ik was toen net begonnen met mijn Healthy Lifestyle, en Tati was een van de Pioniers op het gebied van Quinoa salades en smoothies. Dus ik wilde op mijn verjaardag graag daar lunchen. Sindsdien ben ik er nog een paar keer geweest om koffie te drinken.

Wat is Tati?

Oké heel leuk. Maar wat verkoop Tati dan precies? Tati staat bekend om Healthy, Happy food: gezond, voedzaam en erg lekker. Er wordt gewerkt met seizoen groenten, verse kruiden en als het kan biologische ingrediënten. Er staan veel vegetarische en veganistische gerechten op de menukaart. Je kan bij Tati ontbijten, lunchen, avondeten of langskomen voor koffie en homemade pie. Gezellig met vriendinnen of als je even alleen wilt werken achter de laptop. Er is goede wifi. Ook huisdieren zijn toegestaan. Er staan spelletjes en er is speelgoed voor de kleintjes,

 

Het interieur van Tati geeft je het gevoel alsof je in een woonkamer bekend. De tafeltjes en stoelen matchen niet. Er liggen dekens en kleden. Er staan veel zuurstofrijke planten en sfeervolle verlichting en kaarsen. Je hoeft niet te reserveren en op mooie dagen is er ook een gezellig (overdekt) terras waar je buiten kan zitten.

Wat kan je bestellen bij Tati?

Omdat er wordt gewerkt met seizoen producten wisselt de menukaart. Er is van alles te bestellen. De ontbijtjes variëren van wentelteefjes, pannenkoeken, croissantjes, smoothiebowls tot havermout. Maar ook speciale koffie, thee en verse smoothies en sapjes. Voor de lunch zijn er salades (sushi bowl!), soepen, tosti's, zelfgemaakte burgers en nog veel meer. En dan natuurlijk nog de snacks: cheesecake, crumble pie, kokostaart, dadelgebak etc etc. Genoeg keuze dus! En dan hebben we de hartige snacks voor de middag/ avond nog niet gehad.

 

Op bezoek bij Tati

Op zaterdag ging ik met twee vrienden ontbijten bij Tati. We waren er rond 11 uur en er was genoeg ruimte. We kozen een gezellig tafeltje aan het raam en werden al snel voorzien van een drankje. Ik besloot mijn eigen thee te mixen: sinaasappel en kaneel. Daarna werd de menukaart doorgenomen. Zoveel keuze... wat moesten we gaan bestellen...? Ik nam de Sunshine oatmeal. Warme havermout met kokos, banaan en appel. Gemaakt met sojamelk. Ideaal voor mijn gevoelige buik. Mijn vriendinnen kozen voor wentelteefjes en pannenkoeken met bacon. Terwijl we wachten op ons eten kletsten we gezellig bij. Gelukkig hoefde onze hongerige buikjes niet lang te wachten. Na 20 minuten stond het eten op tafel. Het rook heerlijk. Mijn havermout smaakte prima. Niet te zoet. Helaas waren de appelstukjes die bovenop lagen wat bruin. En ook de opmaak had wat beter gekund. Desalniettemin smaakte het prima. Ook het eten van de meiden was goed van smaak, niet teveel, niet te weinig. We bestelden nog een kop thee en bleven dik twee uur hangen in het gezellige Tati. 

Wat een gezellig plekje!

Ook de prijzen bij Tati zijn niet duur. Voor ongeveer €11,50 p.p. hadden wij ontbijt en twee drankjes. De omgeving was prima, niet te druk waardoor je geen "last" hebt van de mensen naast je. De bediening was vriendelijk en kwam regelmatig kijken of alles naar wens was. Tijdens ons ontbijt besloten mijn vriendinnen en ik om voortaan elke eerste zaterdag van de maand ergens te gaan ontbijten. En ik weet zeker dat we snel nog eens naar Tati zullen gaan. Nijmegen-Oost is een mooie buurt en de locatie is top.

 

Voor meer informatie kijk op: Tati Nijmegen