Winactie & Review Nakd

Wederom mocht ik een geweldig pakketje in ontvangst nemen met daarin heerlijke & gezonde producten. Deze keer de repen en bites van Nakd Nederland

 

Wat is Nãkd ?

Nãkd is een bedrijf dat met een flinke dosis humor gezonde en heerlijke snacks op de markt brengt. Begonnen in 2004 als een van de eerste pioniers op het gebied van gezonde repen die niet afdoen aan hun smaak en uiterlijk. De producten van Nakd zijn kleurrijk en vrolijk, 100% natuurlijk, GMO-vrij én geschikt voor veganisten en mensen met een gluten en/of melkintolerantie. De producten zijn voor de bewuste consument die wilt weten wat zij in hun mond stoppen. En dat tegen een eerlijke prijs. In de producten zitten geen kunstmatige ingrediënten, geen suikers en geen siropen voor extra smaak. 

Waarom zijn de producten van Nãkd anders?

Een gemiddelde graanreep bevat gemiddeld 30 ingrediënten. Een groot deel van deze ingrediënten maakt het product zoeter of beter en langer houdbaar. Nakd wil zo eerlijk mogelijk een reep op de markt zetten die écht alleen bestaat uit natuurlijk ingrediënten. Zoals dadels, noten en fruit. De producten leveren de nodige energie en zijn zeer geschikt als tussendoortje. Daarnaast steunt Nãkd diverse organisaties die zich inzetten voor een betere wereld. Zoals het project "WeForest" en het gebruik van ecologisch verpakkingsmateriaal.

Welke producten biedt Nakd aan?

Via de online webshop is de keuze eindeloos. De Nãkd repen zijn zoals gezegd perfect als snack en bevatten gemiddeld evenveel koolhydraten als een banaan. Daarnaast zijn er eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen in overvloed. Dus ook prima geschikt als pre- of postworkout snack. De producten zijn laag in calorieën en passen daarmee ook in een (tijdelijk) restrictie dieet. 

 

En.... zijn de producten ook lekker dan?

Ik heb een hele doos ontvangen met producten van Nãkd en deze heb ik voor jullie getest. Hieronder mijn oordeel over deze producten! 

  • Glutenvrije (crunch) repen

Ik mocht een aantal repen proberen, en kort samengevat. Ze smaken allemaal puur en niet zo zoet. En dat laatste is goed, want dit betekend dat er geen toegevoegde suikers inzitten. De cashew cookie is een van mijn favorieten vanwege de zachte smaak en goede textuur. De reep is glutenvrij en geschikt voor veganisten. De reep bestaat uit slechts 2 ingrediënten: Cashews (51%) en dadels (49%). En that's it! Geen rommel, geen rotzooi en slechts 143 calorieën per reep. 

 

Naast de gewone repen zijn er ook de crunch repen en die vind ik nét wat lekkerder vanwege de extra bite. Mijn favoriet hierbij is de Banana Crunch omdat deze echt naar banaan smaakt. De reep bestaat uit dadels (43%), soja eiwitten, cashewnoten, rozijnen, gedroogde banaan (6%), appelsap en natuurlijke aroma's. Wat me opvalt is dat er in verhouding weinig banaan inzit en toch echt naar banaan smaakt. Heerlijk voor een training van de koolhydraten geven een extra energieboost! Ook lekker is de strawberry crunch bar; deze heeft dezelfde ingrediënten als de banana crunch, alleen is de banaan vervangen door aardbei (2%). Ook in verhouding erg weinig en toch weer een lekkere smaak. De reep bevat slechts 107 (!!) calorieën en is daarmee een van de beste repen wat mij betreft. Kleine nadeel is dat de crunch repen weinig eiwitten bevatten (rond de 5,5 gram per reep) Maar daarvoor heeft Nãkd de TREK repen op de markt gebracht. 

 

Ook de Apple crunch en Apricot crunch bar zijn zeker het proberen waard. Ook hier zijn de ingrediënten puur natuur en geschikt voor veganisten en glutenvrij. De apricot bar doet me denken aan de zomer... en nu heerlijk met een kop thee in de winter. Beide zijn goedgekeurd.

Ontzettend leuk en schattig zijn de Nãkd Nibbles een snack voor tussendoor of bij de thee. Ik mocht de Coconut Bliss proberen; kleine cacao bolletjes met een kern van kokos. In eerste instantie vond ik de bites niet erg lekker, maar dat komt doordat ik de smaak van kokos niet graag lust (alleen die grote schijven in de zomer zijn wel lekker). De bites bestaan uit dadels (48%), cashewnoot (24%), rozijn (18%), cacao (4%), kokosnoot (4%), rijstmeel en natuurlijke aroma's. Een zakje bevat 141 calorieën en 19,3 gram suikers. Dat vind ik aan de hoge kant. Echter, de suikers komen uit rozijnen en dadels en vallen daardoor onder de natuurlijke suikers. De bites worden ook verkocht in de smaken Salted Caramel (OMG), strawberries & cream, Toffee en Fruit Salad. En deze lijken mij allemaal toch net een stuk lekkerder en zal ik dan ook zeker zelf eens gaan kopen!

  • Trek Proteïne repen

Voor de sporters en iedereen die wat extra eiwitten kan gebruiken zijn er de TREK repen van nãkd. Deze worden omschreven als het kleine stoere broertje en bevatten 10 gram eiwitten per reep.

Als eerste testte ik de Banana Bread Flapjack; vegan en glutenvrij. Door de banaan is de reep vrij zoet van smaak. Persoonlijk vind ik dat erg lekker. Wat me opvalt is dat deze reep wel meer ingrediënten bevat zoals rijsstroop, oliën, rietsuiker en zout. En daarmee is de reep net wat minder natuurlijk als de gewone Nãkd repen. Desalniettemin wél verantwoordelijker dan de repen die vol zitten met conserveermiddelen. En belangrijk; deze zijn écht lekker van smaak. De banaan komt goed terug. Het doet me een beetje denken aan een ongebakken koek. En dan specifiek dat koekjesdeeg.... hmmm!! Deze lust ik elke dag wel :)

In mijn pakket zat ook de Cocoa Coconut protein Flapjack; ook glutenvrij en geschikt voor vegans. Per reep bevat deze kanjer 9 gram eiwitten. Voor de echte sporter is dit te weinig als postworkout. Maar het kan prima als tussendoortje. De reep is wel hoog in vetten (25 gram) en dat is jammer. Toch ga ik weer wat vertellen over de smaak, want weet je nog dat ik vertelde dat ik kokos niet lekker vind? Nou... bij deze reep heb ik daar geen last van! Vol van smaak, goede textuur én vullend. 

 

Waar zijn de producten te koop?

Nãkd heeft een hele leuke en mooie website.... hier is het aanbod reuze en kan je eindeloos bestellen (NU met kortingen!!) De producten zijn ook goed te verwerken in ontbijtjes en recepten. Maar ook lekker om gewoon zo op te eten (en niet te delen). Online is het assortiment groter dan in de winkel, dus ik zou zeker aanraden om online te gaan shoppen. Echter hebben de meeste grote supermarkten en treinstations tegenwoordig ook Nãkd producten te koop!

WINACTIE !!!

In samenwerking met Nãkd mag ik een van jullie blij gaan maken met een pakket vol met lekkere repen en snacks! Wat moet je doen om te winnen:

 

  1. volg mij op Facebook @ThalitaMartens
  2. Volg Nãkd op instagram
  3. En laat onder mijn post op instagram of Facebook weten dat je meedoet en TAG zoveel mogelijk vrienden.