Blueberry Quasadilla

Ze waren in de aanbieding bij de Lidl. Deze hele grote volkoren wraps. Ideaal dacht ik; die gaan mee! Bijvoorbeeld om te vullen met groenten en kip. Of met kikkererwten en sla. Prima om mee te nemen naar het werk of als snack tussendoor. Ik vond ze vanmiddag terug tijdens het opruimen van de keuken. Sinds de verhuizing hebben niet alle spullen een vaste plek. En deze wraps waren achter het rek gevallen. En nu vond ik ze ineens weer. Wat zou ik er mee gaan doen.... Ik had wel zin om een nieuw recept te gaan maken. Maar geen zin in iets hartigs. Vullen met pindakaas en banaan vond ik een beetje cliché (wel lekker tough...) Ik keek een beetje in de koelkast zoals ik wel vaker doe. Op zoek naar antwoorden en lekkere snacks. Ik keek in de vriezer. Wat zou ik toch gaan maken....

En ineens wist ik het! Ik wilde een Quasadilla maken! (Dit woord heb ik even in het woordenboek gecheckt). Een Quasadilla is een Mexicaans product. Het zijn meestal mais of bloemtortilla's gevuld met kaas, kip, chorizo, champignon of ham. Best lekker, maar niet echt mijn ding. Nee, ik wilde iets zoets maken. Zoals bijna 90% van mijn recepten zijn. Dus ik ging deze wraps vullen met iets zomers. Ik had nog wat blauwe bessen. Kwark, granola. Yes! Ik zou een blauwe bessen Quasadilla gaan maken. Even kort bakken in een pan en vullen met allemaal lekkere dingetjes. En het leuke is... je kan dit recept zelf aanpassen naar jouw smaak. Bijvoorbeeld met aardbeien i.p.v. blauwe bessen. Of met honing, banaan, noten, dadels. Vul zelf maar in! (

Wat heb je nodig?

  • 2 wraps
  • 40 gram bevroren blauwe bessen (meer mag ook)
  • 4 eetlepels muesli/ granola
  • 6 eetlepels Griekse yoghurt of kwark

Verhit een koekenpan met olie. Het liefst neutraal van smaak (dus geen olijfolie). Kokosolie is prima geschikt. Zet het vuur laag en doe een van de wraps in de pan. Laat de wrap warm worden en bestrijk de helft met kwark. (Doe dit op zo'n manier dat de wrap nog dubbelgevouwen kan worden)  Verdeel hierover de blauwe bessen en granola ook over dezelfde helft als de kwark. Vouw de wrap nu dubbel en zet het vuur een beetje hoger zodat de wrap lekker krokant kan worden. Vergeet niet om de Quasadilla even om te draaien in de pan zodat beide kanten mooi bruin en warm worden en de kwark met fruit en muesli kan smelten. Herhaal deze stappen ook met de tweede wrap.