Eiwitrijke Pompoen pannenkoeken

Let op: het recept is geïnspieerd door Boter, Kaas & eieren Blog en Zonder-Fratsen

 

Ik raak constant geïnspireerd door andere foodbloggers. Met name op instagram. Maar ook via Facebook en Pinterest. De meest mooie recepten komen dagelijks voorbij. En het liefst wil ik alles maken, proberen en natuurlijk proeven. Maar dat gaat helaas niet. Niet alleen wil ik graag vernieuwend en origineel zijn, ik wil ook geen andere mensen na-apen of kopiëren. Al is dat tegenwoordig erg lastig omdat de meeste recepten zo ongeveer als bestaan. Echter, soms komen er foto's voorbij die ik écht niet kan weerstaan. En daar zijn deze gezonde pompoen pannenkoeken een voorbeeld van.

Ik werd helemaal hongerig van alle lekkere pompoen recepten en dan vooral die met pannenkoeken. Ik heb er meerdere uitgeprobeerd. Want;  Pompoen... ik houd ervan. Maar dat wisten jullie waarschijnlijk al, aangezien ik er al meerdere recepten van op mijn website heb staan. Pannenkoeken... check. Houd ik ook van. En hoe briljant om deze te gaan combineren? Nou... zo gezegd zo gedaan. Ik bestudeerde het recept en ging aan de slag. Alleen ik ben erg eigenwijs. En vind het leuk om mijn eigen stempel op een recept te zetten. Dus zo ook met deze pannenkoeken. Ik heb het een beetje aangepast... En zie hier het resultaat!

Het verschil? Ik maakte de pannenkoeken eiwitrijker en calorie-armer

 

Wat heb je nodig voor 3 à 4 dikke pannenkoeken?

  • 200 gram pompoen puree
  • 50 gram havermout
  • 3 eiwitten
  • snuf kaneel
  • snuf speculaaskruiden
  • 1 schep eiwitpoeder (=30 gram) Smaak; naar keuze, bijvoorbeeld vanille, witte chocolade, banaan etc.

 

De pompoen puree is gemakkelijk zelf te maken. Ik heb dit altijd in een bakje in de vriezer op voorraad. Kijk even op deze website voor een recept. Doe de pompoenpuree in een keukenmachine of blender en voeg hieraan de eiwitten, havermout, eiwitpoeder, kruiden en kwark toe. Er ontstaat nu een dik, oranje beslag. Verhit in een koekenpan een beetje olie (kokosolie of een andere neutrale olie, geen olijfolie) Bak nu de pannenkoeken een voor een in de pan. Je zult merken dat het dikke pancakes worden. Houd het vuur laag zodat de pannenkoeken goed gaar kunnen worden zonder te verbranden. Als topping kan je een beetje stroop, honing of kwark over de pannenkoeken doen. Eet smakelijk!