Carrot cake Oatmeal

Dit is geen onbekend recept. Sterker nog, het staat al op mijn website. Maar omdat het een van mijn favoriete ontbijtjes is, kan ik het niet laten om nog een bak havermout uit te schrijven. Het recept dan, het opeten mogen jullie zelf doen!

 

Havermout is een voedzaam haversoort dat zorgt voor een langer verzadigd gevoel. Het zit bomvol vezels en bevat maar liefst 17 gram eiwitten per 100 gram! Met havermoutpap kan je eindeloos variëren. Je kan ingrediënten toevoegen zoals groente, fruit, noten en zaden. Maar ook eiwitpoeder of cacao voor meer smaak. Of wat dacht je van een klodder pindakaas? Wanneer je het "gezonder" wilt houden en niet van veel poespas houdt, kan je deze Carrot cake havermout gaan maken. De basis is simpel. Ik voegde wat geraspte wortel toe voor de vezels en groente boost. De wortel maakt de havermout bovendien nét wat zoeter. En dat is in de ochtend wel erg lekker. 

Je kan het recept zelf altijd aanpassen. Heb je minder honger? Gebruik dan minder havermout en minder melk. Ook kan je zelf bepalen of je er noten of eiwitpoeder aan toe wilt voegen. 

 

Wat heb je nodig?

  • 70 gram havermout
  • 150ml ongezoete amandelmelk
  • 100ml water
  • 50 gram wortelen geraspt
  • 15 gram rozijnen
  • paar walnoten
  • snuf kaneel
  • 10 gram kokosrasp (meer of minder kan ook)
  • 1 schep eiwitpoeder naar smaak

Begin met het raspen van de wortelen. Zet daarna een pannetje op het vuur met de amandelmelk en water gemengd. Zodra deze heet genoeg is kan de havermout en wortel toegevoegd worden. Zet het vuur op de laagste stand zodat de pap kan pruttelen en de havermout het vocht kan absorberen. Wanneer de pap dik geworden is kan je de eiwitpoeder erdoorheen roeren. Je zult merken dat dit de pap nóg wat dikker maakt. Roer de rozijnen, kaneel en een gedeelte van de kokosrasp erdoorheen. Nu kan je ervoor kiezen om de noten erdoorheen te roeren of om hiermee af te toppen. Dit geldt ook voor de rest van de kokos.