Kruidnoten Bananenbrood

De sinterklaasrecepten zijn niet aan te slepen. Elke dag post iemand wel een foto van speculaas, pepernoten, chocoladeletters of zelfverzonnen baksels. Allemaal lekker. Sommige gezond, anders ietsje minder. Maar het mag ook even deze maand. Want sinterklaas vier je niet elke dag.

 

Dat vond ook Renée. En daarom maakte zij voor jullie dit super lekkere pepernoten bananenbrood! Met pijn in mijn hart moet ik vertellen dat ik zelf helaas geen plak gegeten heb. Dat staat nog op de planning. Het recept is gemaakt en bedacht door Renée (instagram: Mydaily.fitlife). Dus vergeet vooral niet om haar te gaan volgen voor nog meer bakinspiratie! Sinds deze week is ze officieel lid van mijn Foodie Team en daar ben ik super blij en trots  op! En ze begint met deze knaller!

Wat heb je nodig om vandaag nog deze heerlijke cake te maken?

 • 3 grote bananen
 • 60 gram chocolade whey
 • 50 gram Franse yoghurt
 • 100 gram havermout
 • 50 gram spelbloem
 • 50 gram pure chocolade (85% chocolade)
 • snuf speculaas kruiden
 • snuf kaneel
 • 5 gram bakpoeder
 • 15 gram honing
 • 50 gram kruidnoten

Verwarm de oven voor op 170 graden. In een keukenmachine; mix de bananen met de Franse yoghurt, chocolade whey, havermout, spelbloem en kruiden. Blijf mixen totdat een stevig beslag ontstaat. Mix nu de bakpoeder en honing erdoorheen. De chocolade kan je in kleinere stukjes snijden en door het beslag heen roeren. Dit geldt ook voor de pepernoten. Houd de helft van de pepernoten achter de hand. Hiermee kan je de cake gaan versieren straks! Bekleed een bakblik met bakpapier en giet hierin het beslag. Verkruimel de rest van de pepernoten en bestrooi de cake hiermee. Plaats nu in het midden van de oven en bak gaar in 30 minuten.

 

Eet smakelijk!