Chocolade Bananen kruidnotenbrood

Belofte maakte schuld. Vorige week kondigde ik aan dat ik als beginnend keukenprinses jullie met mijn blogs mee zou nemen in mijn bakavonturen. Nou, dat het bakken voor mij een waar avontuur zou zijn bleek vandaag maar weer eens! Omdat de Sint nog in het land is maakte ik ook deze keer weer iets wat helemaal bij de decembermaand past: chocolade kruidnotenbananenbrood (Dat is een flinke woordwaarde bij een potje scrabble) Vol goede moed ging ik aan de slag. Alle benodigde ingrediënten in een kom en rots in de branding vriendlief heb ik met zijn spierballen lekker laten roeren. Ik heb nog geen keukenmachine of mixer dus alles moest met de hand. Hopelijk ligt er binnenkort iets onder de kerstboom (hint hint). Toen ik zeurde dat ik geen keukenmachine had begon Jordy de keukenmachine geluiden na te doen tijden het roeren. Als ik op zijn neus drukte, begon hij nog meer herrie te maken. Dit is voor ons overigens niks geks hoor. Wij gedragen ons elke dag alsof we helemaal getikt zijn. Eigenlijk moeten we gaan vloggen, dat zou nog eens entertainment zijn!

 

Toen alles geprakt was en geroerd kon het mengsel in de bakvorm. (Nog steeds de geleende bakvorm van mijn buurman. Buur... als je dit leest, je krijgt 'm binnenkort terug!) Even testen voor de smaak. Heerlijk! Happa, de oven in en bakken maar. Ik was zo lekker bezig dat ik meteen aan de slag ging met een volgend recept. Namelijk appel proteïne muffins! Ik was begonnen toen ik dacht; shit vergeten om bakpoeder in mijn kruidnoten brood te doen! Wat nu? Zou dat erg zijn? Ik had geen idee natuurlijk want ik ben een beginneling. Jordy dook naar zijn telefoon en zocht op google. Wat bleek? Zonder bakpoeder kon het brood niet omhoog. Ja... wat nu? Het brood stond al 5 minuten in de oven. Eruit halen? Ja, nee, ja, nee, JA!!! Eruit!! SNEL!!! Alles weer vanuit het bakblik in de kom gegooid, bakpoeder erbij en roeren maar. En terug de oven in voor poging 2. Gelukkig kwam het goed. Het brood zag er zo mooi uit dat het tijd was voor de Finishing touch....


Omdat het Sinterklaas is pakken we even extra uit! Een topping van gesmolten chocolade en kruidnoten. De chocolade smelten deed ik op de volgende manier: een koffie kopje met stukjes chocolade in de magnetron. Wachten.... wachten....wachten.... En dan kijken. De chocolade was gesmolten. Maar toen ik het kopje ondersteboven hield wilde de chocolade er met geen mogelijkheid uit. Dan nog maar even terug in de magnetron. 

 

Waar ik vorige week nog trots was dat de keuken niet zwartgeblakerd was, moest ik dit keer bijna de brandweer bellen. Jordy, die inmiddels onder de douche stond kwam naar beneden gerend en vroeg wat er in brand stond. Nou... de chocolade dus! Geloof het of niet... chocolade an aanbranden! Tijdens mijn tweede bakavontuur toch nog wat geleerd. Het hele huis was vergeven van de stank van aangebrande meuk maar dat mocht de pret niet drukken. Gelukkig had ik meerdere chocoladerepen, dus een nieuwe poging. Dit keer in een plastic bakje waarvan Jordy wist dat deze in de magnetron kon. Nou.. haha!! niet dus! Nu was de chocolade gesmolten maar het plastic bakje waar het inzat ook. Maar driemaal is scheepsrecht, dus toen ik het daarna weer met een kopje deed lukte het wel! Jeeej!


Bereidingswijze:

Verwarmd de oven voor op 170 graden. Begin met het prakken van de bananen in een kom. Voeg daarna alle ingrediënten toe. De chocolade hak je gijn met een mes en voeg je als laatste toe aan de kom met daarin alle ingrediënten. Doe bakpapier in een bakblik. Alles goed mengen en daarna in het bakblik storten. Zet het bakblik in het midden van de oven gedurende 25 minuten. De chocolade voor de topping kan je apart smelten in de magnetron of in een pannetje op het vuur. Zodra de chocolade gesmolten is, kan je dit over het (afgekoelde) kruidnotenbrood gieten. Strooi als laatste nog wat kruidnoten erover heen en klaar!

 

Ingrediënten:

 • 3 bananen
 • 100 gram havermout
 • 50 gram speltmeel
 • 60 gram whey vanille
 • 20 gram cacao poeder
 • snuf kaneel
 • 25 gram honing
 • 40 gram pure chocolade
 • 40 gram pure chocolade kruidnoten 
 • 5 gram bakpoeder
 • 20 gram speculaas kruiden

Eventuele Toppings:

 • 70 gram gesmolten pure chocolade
 • extra kruidnoten

 

calorieën voor de hele cake: 1785

koolhydraten 60%

vet 22%

eiwitten 18%