Gingerbread Pancakes

Gingerbread is typisch Amerikaans. Het is daar vooral bekend als de Gingerbread man (dat koekje in de vorm van een poppetje) Het is een kruidig koekje dat vooral rondom de feestdagen veel gegeten wordt. De kruidige smaak komt uit de gember en kaneel die veelvuldig gebruikt wordt bij de bereiding. De smaak van gember is niet overheersend maar juist hartstikke lekker. 

 

Omdat ik zelf nooit koekjes eet maar toch iets met gember wilde doen, besloot ik om gember-pannenkoeken te maken. Maar omdat het in het Amerikaans beter klinkt doopte ik dit recept om tot: Gingerbread Pancakes. Klinkt een stuk beter toch? Je zou deze kunnen gaan maken voor het kerstontbijt. Maar waarom zo lang wachten? Deze pannenkoeken kan je toch gewoon elke dag maken? Het recept is simpel, makkelijk en een stuk gezonden dan de gewone pannenkoeken. Ik gebruik geen suiker en alleen natuurlijke producten zoals banaan en havermout. 

Waarom Gember Pannenkoeken?

Ja.... waarom niet? Er zijn al talloze varianten te bedenken. En dit recept zal vast ook niet nieuw zijn. Maar het is wel even nét wat anders. Ik heb er ook nog wat van mijn favoriete groente (pompoen) in verwerkt. Dus terwijl jij deze heerlijke pannenkoeken eet, krijg je ongemerkt ook nog een dosis groenten binnen. Een winnaar als je het mij vraagt! Door de kaneel wordt de smaak van gember wat getemd. Dus ben jij geen gember fan? Probeer het dan toch eens uit en speel met de ingrediëntenlijst.

 

Om het af te maken, en er een kerstsfeer aan te hangen, heb ik mijn pannenkoeken gedoceerd met de kerstmuesli. Deze kan je gratis bestellen met mijn eigen Mymuesli unieke code: nl.mymuesli.com/christmastime-thalita

Het recept voor de Gingerbread Pancakes:

  • 1 banaan
  • 1 à 2 theelepels gemberpoeder
  • 3 eiwitten
  • 50 gram havermout
  • 100 gram pompoenpuree
  • 30 gram whey vanille
  • 5 gram bakpoeder
  • snuf kaneel
  • snuf speculaaskruiden

Het maken van het beslag is simpel: bak een goede keukenmachine of mixer en klop de eiwitten luchtig op. Doe de banaan en pompoen erbij. Mix opnieuw totdat het beslag goed gemengd is. Voeg de gemberkruiden, speculaas, kaneel en bakpoeder toe. Hierna mag de havermout en whey toegevoegd worden. Er ontstaat een dik beslag. Als de keukenmachine niet sterk genoeg is, kan je het ook met een lepel goed doorroeren. Houd je van dunnere pannenkoeken; voeg dan een beetje melk toe. In de pan verhit je een beetje kokosolie of boter. Nu kan je de pannenkoeken één voor één gaan bakken. Succes & eet smakelijk!