Blueberry - Bananenbrood

 

 

Wederom een heerlijk recept van Renée. Deze blauwe bessen-bananenbrood wil je zeker gaan maken. Het recept is gemakkelijk en binnen een mum van tijd heb jij deze heerlijke traktatie op tafel getoverd.

 

Uit een heel brood kan je gemakkelijk 8 à 10 plakken halen. Lekker voor bij de koffie of gewoon als ontbijt in plaats van een boterham. 

Wat heb je nodig?

  • 3 rijpe bananen
  • 120 gram havermout
  • 150 gram blauwe bessen
  • 50 gram speltbloem
  • 20 gram honing
  • 60 gram whey proteïne 
  • snuf kaneel
  • half zakje bakpoeder

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. In een keukenmachine of met een mixer kan je alle ingrediënten (behalve de blauwe bessen) mengen. De blauwe bessen moet je handmatig door het beslag roeren. Op die manier blijven ze mooi heel. Bekleed een bakblik of cakevorm met bakpapier en giet hierin het beslag. Plaats in het midden van de oven en bak gaar in 20-25 minuten.