Bananenbrood versie 2.0

Weer een recept voor bananenbrood. Ik kan er nog genoeg bedenken en maken. Want 9/10 keer lukken deze broden. En daarom is het ook zo leuk om het te bakken. Bananenbrood is goed in te vriezen waardoor je het gerust een tijd kan bewaren. Maar uitdelen kan ook! Deze variant is eigenlijk heel simpel; bananenbrood met blauwe bessen en abrikozen. 

 

Doordat ik wat meer havermout heb toegevoegd dan normaal is het brood een stuk steviger geworden en minder "nat". Een voordeel hiervan is ook dat ik langer vol zit door de hoeveelheid vezels. Eventueel een beetje jam of pindakaas erop en je hebt een geweldig ontbijt of snack. Kies bij voorkeur voor rijpe bananen omdat deze wat zoeter zijn. Hierdoor hoef je geen suiker/honing/agave of dadels toe te voegen. De rijpe bananen doen het werk voor je! In plaats van hele eieren kan je ook voor enkel eiwitten kiezen (hiermee verlaag je ook totale hoeveelheid calorieën) De whey poeder is optioneel en kan ook weggelaten worden.

Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen
  • 150 gram havermout
  • 30 gram whey smaak naar keuze
  • 4 eieren (of enkel de eiwitten)
  • 10 gram bakpoeder
  • snuf kaneel/ snuf zout
  • 50 gram blauwe bessen (meer mag ook)
  • 30 gram gedroogde abrikozen in stukjes

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakeblik met bakpapier en zet deze even opzij. In een keukenmachine kan je alle ingrediënten doen met uitzondering van de blauwe bessen en abrikozen. Deze roer je er handmatig doorheen. Giet het beslag in de bakvorm en plaats in het midden van de oven. Bak gaar in 30 minuten.