Banaan-Pindakaas brood

In de categorie: deze mag niet ontbreken. Het bananenbrood met pindakaas. Ideaal om snel te bakken voor visite. Maar natuurlijk ook voor jezelf als ontbijt. Door de pindakaas is het bananenbrood lekker smeuïg van smaak. 

 

Foodblogger Renée stuurde mij in eerste instantie alleen de foto's van het bananenbrood. Ik begon meteen te watertanden. Wat ziet dit er heerlijk uit! Mooi gedecoreerd met een banaan op de bovenkant. Het is jammer dat voedsel nog niet via what's app verstuurd kan worden. Dan had ik meteen een plak voor mezelf besteld. Nu moeten we zelf de keuken in om dit recept te gaan maken. Doe jij met me mee?


Ingrediënten:

 • 2 bananen (waarvan 1/2 bovenop)
 • 85 gram amandelmeel
 • 100 gram havermout
 • 100 ml amandelmelk (of andere melksoort)
 • 1 zakje bakpoeder
 • 50 gram pindakaas
 • 30 gram whey vanille
 • 30 gram herballife cookies & cream (andere whey mag ook)
 • 20 gram honing
 • snuf kaneel
 • 15 gram amandelschaafsel (5 gram bovenop)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakeblik met bakpapier en zet deze even opzij. In een keukenmachine kan je alle ingrediënten mixen tot een beslag. Super makkelijk dus! Het makkelijkste is om eerst de bananen te pulveren en daarna alle droge ingrediënten stukje bij beetje toe te voegen. Op die manier loopt de keukenmachine niet vast. De melk kan je gebruiken om het beslag nat en soepel te houden. Giet het beslag in het bakblik en plaats in midden van de oven. Eventueel kan je het bananenbrood decoreren met de halve banaan en amandelschaafsel. Bak gaar in 20 - 25 minuten.