Aardbeien Bites

Ken jij de populaire Energy Bites al? Dit zijn kleine hapjes (meestal balletjes) waarin een aantal voedzame en koolhydraatrijke ingrediënten zitten. Deze bites geven een extra energie boost. Handig bij een dip tussen de maaltijden door bijvoorbeeld. In de winkel kan je deze soms kant-en-klaar kopen. Maar veel leuker is het om zelf te maken! Want dan kan je er precies indoen wat jij lekker vind. Ik heb me ook aan de trend gewaagd en voor jullie deze variant met aardbeien gemaakt. Voor de bereiding heb je weinig keukenspullen nodig, een sterke keukenmachine is voldoende. 

 

Het enige wat je hoeft te doen is alle ingrediënten te mixen in de keukenmachine en er balletjes van te draaien. Vervolgens kan je ook zelf bepalen hoe groot de bites moeten worden. Kleine balletjes om te delen.... Of grotere om zelf op te eten?

Ingrediënten:

  • 150 gram bevroren aardbeien
  • 100 gram havermout
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels honing
  • 15 gram amandelen
  • 3 eetlepels kokossnippers

Doe alle ingrediënten behalve de kokossnippers in de keukenmachine. Laat deze het werk doen. Er ontstaat een dikke roze substantie (welke héél koud aanvoelt) Het is meteen dik genoeg om er balletjes van te draaien. Deze balletjes rol je door de kokossnippers heen. Leg voorzichtig op een bordje en plaats voor minimaal een uur in de koelkast. De bites zijn daarna meteen klaar om opgegeten te worden!