Peanutbutter & Jelly pindakaasbrood

Een heerlijke combinatie: pindakaas en jam. Zoet en vettig. Deze combinatie zie je het vaakste op brood, en dan met name in Amerika. Ik vind het een top-combi en maakte daarom al eerder Peanutbutter & Jelly overnight oats. (het recept hiervan vind je hier) Ook in Nederland zijn veel mensen er dol op. Daarom schreef ik nog een recept voor jullie. Want wat op brood kan... kan natuurlijk ook IN brood. En daarom ontstond dit bananenbrood met bovenop pindakaas en aardbeien jam. Het was de bedoeling dat deze mooi aan de bovenkant bleef "plakken" maar dat gebeurde niet. Tijdens het bakken zakte het naar beneden. En daarom heeft mijn Peanutbutter & Jelly bananenbrood een mooi rood laag op de bodem. Heerlijk zoet! 


Ingrediënten:

  • 4 rijpe bananen
  • 4 eieren (alleen eiwitten kan ook)
  • 20 gram gesmolten kokosolie
  • 80gram pindakaas, liefst eentje die olie-achtig is
  • snuf zout, snuf kaneel
  • zakje bakpoeder (10 gram)
  • 70 gram havermout
  • 50 gram (aardbeien) jam

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier en zet deze even opzij. Vermaal de havermout in een keukenmachine, voeg kaneel en zout toe. Doe het droge mengsel in een apart bakje. Gebruik nu de keukenmachine opnieuw om de bananen te pureren. voeg de eieren, gesmolten kokosolie, bakpoeder toe en mix opnieuw. Voeg de helft van de pindakaas aan het beslag toe, en giet ook het droge havermout mengsel in de keukenmachine. Er ontstaat nu een mooi egaal beslag. Giet dit beslag in het bakblik. Bovenop het beslag kan je de resterende pindakaas en de jam sprenkelen. Maak een mooie verdeling over de hele bovenkant van het brood. Met een vork kan je eventueel nog wat lijnen trekken. Bak het bananenbrood gaar on 30 minuten. Het kan zijn dat de jam/pindakaas swirl net zoals bij mij naar beneden zakt. Dit ligt aan de stevigheid van het beslag. Wil je het perse bovenop het brood, voeg dan extra havermout aan het beslag toe zodat het dikker is.