Green Tea Oatmeal

Er gaan veel geruchten rond over de werking van groene thee. Deze zou veel antioxidanten bevatten, helpen bij het afslanken, cholesterol verlagen, spiercellen beschermen... etc etc. Er worden nog steeds veel onderzoeken naar de werking van groene thee extracten gedaan. Wat voorop staat voor mij is dat groene thee ontzettend lekker is. Het is beter dan frisdrank en soms makkelijker weg te drinken dan water. Omdat ik geïnteresseerd ben in de werking van groene thee drink ik het dagelijks en vind ik het leuk om via Ergogenics informatie erover te lezen. Als ik het internet zou moeten geloven... is groene thee geweldig! Daar ben ik nog niet over uit. Maar dat neemt niet weg dat ik er een leuk recept mee wilden maken. Anders dan anders. Want groene thee heeft (vind ik) een hele lekkere smaak. Bovendien kan je groene thee ook weer in verschillende smaken kopen. Zoals citroen, chai, cranberry etc. Bij dit recept ben je vrij om jouw favoriet te gebruiken. Ik koos voor de Chai, deze is net wat kruidiger dan de gewone groene thee.

 

Havermout met groene thee is best een leuk idee, al zeg ik het zelf. Eerst zet je de melk op het vuur, en daarna laat je het theezakje een minuut of 5 in de melk trekken. Na bereiding zul je dien dat de havermout ook een groene waas heeft. En het smaakt heerlijk!

Ingrediënten:

  • 200 ml amandelmelk
  • 100 ml water
  • 1 zakje groene thee
  • 50 gram blauwe bessen
  • 60 gram havermout
  • 1 theelepel chiazaad
  • 1 theelepel honing
  • eventueel whey poeder voor extra eiwitten
  • eventueel banaan voor topping

Verwarm de melk en water samen in een pan. Zorg dat het langzaam verhit en laat het niet koken. Haal de pan van het vuur en laat het theezakje een minuut of 5 in de melk hangen. Alsof je thee gaat trekken. Hierna verwijder je het zakje en plaats je het pannetje weer op het vuur. Houd het vuur laag en voeg de havermout toe. Het kost een paar minuten voordat de havermout het vocht geabsorbeerd heeft. Hierna kan je de chiazaad erdoor roeren. Daarna de blauwe bessen en honing voor de zoete smaak. Haal pan van het vuur en giet de havermout in een kom. Top af met banaan, blauwe bessen, noten, honing etc.