Appeltaart brood

Het is eigenlijk gewoon een soort bananenbrood maar dan met appel. Alleen dat klinkt zo saai. Bovendien heb ik er wat extra geheime kruiden aan toegevoegd waardoor het naar appeltaart smaakt. Het enige wat nog ontbreekt zijn de rozijnen. Maar die had ik helaas niet in huis toen ik dit banenbrood ging bakken. Wel had ik een aantal appel die nodig opgegeten moesten worden. Dus ik moest iets gaan bakken met appel.

 

Dit recept heb ik op dan ook op hetzelfde moment gemaakt als de Wraps met Appel. 

(Het recept hiervan vind je HIER

Dit appeltaart recept moet je zeker eens gaan proberen. Lekker als snack of bij het ontbijt! 

 

Ingrediënten:

  • 2 bananen
  • 50 gram appelmoes zonder suiker
  • 150 gram havermout
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels honing of ander zoetmiddel
  • snuf kaneel, snuf zout
  • zakje bakpoeder (10 gram)
  • 1 à 2 appels afhankelijk van het formaat
  • 1 theelepel appeltaart kruidenmix van de Jumbo. 
  • eventueel rozijnen

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakeblik of bakvorm met bakpapier. schil de appels en snijd in blokjes. Bestuif met een beetje kaneel en de appeltaart kruidenmix. Zet de appels even opzij. In een keukenmachine kan je de bananen gaan pureren samen met de appelmoes. Voeg de honing, bakpoeder  en snuf zout toe. Hierna kunnen de eieren erbij gemixt worden. Als laatste voeg je de havermout toe. Er ontstaat nu een dik beslag. Giet de helft van dit beslag in de bakvorm. Hier bovenop verdeel je 75% van de appelstukjes. De rest van de appel vermeng je van het restant van het beslag. Dit giet je weer over de appel-laag heen. Plaats in het midden van de oven en bak gaar in 30 minuten.