Pindakaas & Chocolade Proteïne repen

In plaats van de kant-en-klare eiwitrepen die je kan kopen in de winkel, kan je ook zelf de keuken in om deze te gaan maken. Het is niet eens zoveel werk, en nog leuk ook! Je kan namelijk helemaal zelf te smaak bepalen. Het makkelijkste is met pindakaas omdat deze een stevige consistentie heeft. Vandaar dat dit recept ook pindakaas als basis ingrediënt heeft. Maar er zijn nog tal van mogelijkheden (zie ook mijn andere recepten)

 

Deze dikke repen bevatten ook een hoger gehalte aan vet. Maar dat is helemaal niet erg! We hebben namelijk ook elke dag onze vetten nodig. Je kan ook kleine blokjes snijden en deze als snack meenemen naar het werk. Ik kan in ieder geval garanderen dat de repen goed vullen en zelfs aan de machtige kant zijn. Ideaal tegen de eerste trek. 

 

De eiwitrepen kan je maken zonder oven. Echte "No Bake" repen dus. Het voordeel hiervan vind ik dat het snel klaar is. Je hebt weinig ingrediënten nodig om iets lekkers te maken. In de koelkast kan je de repen lekker koud tot zeker 5 dagen bewaren. En waarschijnlijk wel langer. Maar bij mij thuis waren de repen na 3 dagen helaas al op.....

Ingrediënten

Heb je geen pindakaas poeder? Gebruik dan Pindakaas whey. Of fijngemalen meel
Onderste laag;
  • 80 gram proteïne poeder chocolade smaak. Ik gebruikte DEZE
  • 30 gram pindakaas poeder
  • 20 gram cacao
  • 40 gram havermoutmeel
  • 100 gram pindakaas. Ik gebruikte DEZE
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 1 theelepel Greengypsy Choco Loco

Bekleed een cakeblik of bakplaat met bakpapier. In een magnetron bestendig kommetje de pindakaas samen met de kokosolie smelten. In een aparte kom meng je de proteïnepoeder chocolade smaak samen met de pindakaas poeder,  cacao en Choco Loco. Als je geen pindakaas poeder hebt kan je extra havermout gebruiken. Je kan in plaats van havermoutmeel ook de havermout flakes zelf fijnmalen. Meng nu de droge ingrediënten met de gesmolten pindakaas en kokosolie. Roer goed door. Giet dit in het beklede bakblik en zet even opzij.

 

Bovenste laag;

  • 50 gram pindakaas. Ik gebruikte DEZE
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 30 gram pindakaas poeder 

De pindakaas en olie weer smelten en daarna mengen met de pindakaas poeder of pindakaas whey. Hoe meer poeder hoe dikker de bovenste laag wordt. Giet dit over de chocolade laag heen. Plaats minimaal een uur in de koelkast om uit te harden. Hierna kan je de grote brok in stukken snijden!