Eiwitrijke Skinny Chocolademelk

Chocolademelk met minder dan 50 calorieën die wél extra eiwitten bevat? Ja.. dat kan! Zie hier het heerlijke resultaat van mijn experiment. En de smaak is ook zoals je het van chocolademelk mag verwachten. Zoet en romig van smaak! Ik maakte deze chocolamelk als een warme versie. Maar koud kan je deze ook prima drinken. 

 

Misschien komen er nog een aantal koude dagen aan deze winter. En dan ben jij in ieder geval goed voorzien met dit heerlijke drankje. In combinatie met een stukje chocolade smaakt het zelfs nóg lekkerder. 

 

Om eerlijk te zien ben ik zelf geen fan van chocolademelk. Ik eet liever blokjes chocolade dan dat ik in één keer 200 calorieën wegkloek. Als ik kauw, proef en slik heb ik er meer plezier van. Maar dat is mijn gevoel. Mijn vriend houd namelijk wél ontzettend van chocolademelk. Het liefste ijskoud uit een echt chocomelk glas. Deze gezonde variant vond hij ook lekker. En als mijn vriend het lekker vind... dan moet het wel een goed recept zijn.

Recept eiwitrijke skinny chocolademelk:

 

  • 200ml ongezoete amandelmelk (13kcal per 100ml)
  • 1 theelepel cacaopoeder
  • snuf kaneel
  • zoetstof naar keuze (ik gebruikte gewoon zoetstofpoeder)
  • 2 theelepels whey Isolate Double chocolate van Prozis. Ik gebruikte DEZE 

Verwarm de melk op een laag vuurtje. Zorg ervoor dat deze niet gaat koken. Opwarmen met een melkopschuimer is nog beter (Maar je hoeft er geen schuim van te maken) In een glas schep je de whey isolate Double Chocolate, cacaopoeder, kaneel en zoetstof. 

Giet de warme melk in het glas en roer goed. De chocolade moet helemaal oplossen. 

 

Enjoy!