Visbuger met yoghurt dressing (vegetarisch)

Een visburger zonder vis. Kan dat?

En... smaakt dat ook wel een beetje lekker? 

 

Ja   en   Ja

 

De producten van Vivera zijn altijd 100% vegetarisch en passen daarom prima in een levensstijl waarbij je minder tot geen vlees wilt eten. Bovendien zijn een groot deel van de producten ook plantaardig wat betekend dat de burgers gemaakt zijn op basis van tarwe-eiwit. Er is een ruim aanbod. Ook voor de sporter die meer eiwitten binnen moet krijgen. Sommige producten bevatten net zoveel proteïne als een portie kip of rundvlees! En persoonlijk vind ik deze producten vele malen lekkerder dan de dierlijke producten. Waarom? Omdat er echt smáák aan zit. En geen vulmiddelen zoals zout en water die aan kip worden toegevoegd. Je krijgt echt voedingsstoffen binnen. De producten van Vivera worden ook voorzien van extra vitamine B12 en ijzer omdat vegetariërs daar vaak een tekort aan hebben. Ik wil niemand dwingen om vegetariër te worden. Maar het zou wel goed en lekker zijn om het vlees soms een dag te laten staan.

Gezonde visburger (recept)

 

Vroeger ging ik weleens met mijn moeder en zusjes naar de McDonalds. Dan mochten we een Happy Meal met cola en frietjes. Ik wilde altijd de McFish filet. Die vond ik het allerlekkerste. Deze burger bevat 331 calorieën, 13 gram vet en bijna 2 gram zout. Omdat ik het wel een hele lekkere burger vind, maakte ik deze gezondere versie.

 

Wat heb je nodig?

  • 1 visburger van Vivera 
  • 1 broodje 
  • rauwkost (komkommer, tomaten, sla, rode uien)
  • Voor de dressing: stuk komkommer, 4-6 eetlepels magere kwark of yoghurt, snuf zout, peper & zout, citroensap) 

Begin met het maken van de dressing. Schil de komkommer en pureer deze in een keukenmachine. Voeg de kwark, kruiden en citroensap toe. Goed roeren en de saus is klaar. Bak nu de visburger gaar in enkele minuten. Snijd ondertussen vast de rauwkost die jij op de burger wilt hebben. Zodra dit klaar is kan je de burger gaan bekleden. Een beetje dressing erover en.... eet smakelijk!