Witte chocolade Proteïne repen

De vorige lading zelfgemaakte eiwitrepen waren een groot succes. Ik gebruikte toen pindakaas en donkere chocolade proteïne poeder om de repen maken. (Het recept hiervan vindt je HIER). Maar met witte chocolade en cranberry's zijn ze misschien nog wel lekkerder. Afhankelijk van jouw smaakvoorkeur natuurlijk. De basis is hetzelfde; je gebruikt proteïne poeder voor de eiwitten en smaak. In dit geval witte chocolade smaak. Maar eigenlijk kan je elk soort smaak gebruiken. Door de cranberry's hebben de repen ook nog iets zoets, en de noten zorgen voor een lekkere crunch! De repen zijn aardig machtig, dus het is een goed idee om er kleine repen of blokjes van te snijden wanneer deze klaar zijn.

Recept Witte chocolade Proteïne repen:

 

  • 80 gram whey proteïne chocolade smaak. Ik gebruikte DEZE. Maar elk ander merk kan ook
  • 60 gram havermout
  • 4 eetlepels kokosolie
  • honing of een ander zoetmiddel
  • 4 eetlepels cashewboter
  • scheut amandelmelk ongezoet
  • handje cranberries
  • optioneel: cashewnoten, amandelen. walnoten in stukjes

 

Smelt de kokosolie (eventueel samen met de cashewboter als deze erg dik is) Vermaal de havermout in een keukenmachine en doe dit daarna in een aparte kom. Voeg de gesmolten kokosolie, cashewboter, zoetmiddel en proteïne poeder toe. Voeg beetje bij beetje de melk toe totdat een stevig mengsel ontstaat. Roer de cranberries en stukjes noot erdoorheen. Bekleed een cakeblik met bakpapier en stort hierin het beslag/ deeg. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel en plaats in de koelkast. Laat de repen hard worden alvorens je deze gaat aansnijden. Succes & veel plezier!