Sinaasappel-bananenbrood met pindakaas

Toen Foodblogger Renée de foto's van deze heerlijke cake stuurde was ik meteen verliefd. Ik rook al bijna het heerlijke beslag, ik proefde de eerste hap pindakaas & sinaasappel, en ik wenste dat ik een stukje naast me had liggen.... Maar helaas moest ik het doen met de foto's. Gelukkig wél met bijbehorend recept zodat jullie (en ik!!) deze heerlijke cake ook kunnen gaan maken. 

 

Eerst dacht ik dat het een gewoon bananenbrood was. Maar er zaten allemaal bijzondere ingrediënten in. Zoals appelmoes! Maar ook magere kwark, bananenbakmeel en natuurlijk de sinaasappel pindakaas. Eigenlijk is het gewoon een heerlijke cake... Maar.... cake klinkt misschien erg "ongezond" Terwijl Renée gekozen heeft voor gezondere ingrediënten. En ook nog eens eiwitrijke, waardoor deze cake meer proteïne bevat dan een normale cake die je in de winkel kan kopen. Anyways... genoeg geschreven en gelezen voor jullie. Hieronder staat het heerlijke recept!

Wat heb je nodig om te gaan bakken?

 • 50 gram pecannoten  (grof gehakt)
 • 2 eieren
 • 2 bananen
 • 100 gram havermout
 • 50 gram bananenbakmeel
 • 60 gram whey vanille
 • 200 gram appelmoes zonder suiker
 • 100 gram magere Franse kwark
 • 50 gram pindakaas Mr. Kitchen sinaasappelsmaak
 • 10 gram bakpoeder
 • 10 gram honing
 • snuf kaneel/ snuf zout
 • decoratie: Sinaasappel schijfjes

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier en zet deze even opzij. Het makkelijkste is om een goede keukenmachine te gebruiken. Vermaal hierin de havermout samen met de whey vanille, bakmeel en bakpoeder. Voeg zout en kaneel toe. Voeg de eieren, banen, kwark, appelmoes, honing en pindakaas toe. Er ontstaat nu een dik beslag. Stort dit in het beklede bakblik en versier met stukjes sinaasappel. Bak de cake gaar in 40 minuten!