Egg-wrap met kipfilet & avocado

Heb je zin in een wrap maar wil je wat rustiger aandoen met de koolhydraten? Dan is de egg-wrap misschien wat voor jou. Gevuld met kipfilet, rauwkost en avocado. In plaats van een wrap gemaakt van bloem maak je deze wrap zelf van één heel ei en twee eiwitten. De wrap maak je alsof je een grote omelet maakt en vul je daarna met de rauwkost en kipfilet. 

 

Heerlijk als lunch of tussendoortje en gemakkelijk mee te nemen in een broodtrommel naar het werk of in de auto. Het voordeel van deze wrap ten opzichte van een omelet is dat deze ook koud gegeten kan worden en dan nog lekker smaakt. 

 

Uiteraard kan je de egg-wrap ook vullen met iets anders. Denk aan vegetarische boterhamworst, zalmfilet of achterham. En wat betreft groente kan je ook variëren zoals jij zelf wilt.

Ingrediënten voor één wrap;

  • 2 eiwitten
  • 1 heel ei
  • peper & zout
  • 3 plakjes kipfilet/ zalmfilet/ ham
  • 1/2 avocado in plakjes
  • rucola
  • tomaatjes

klop het ei met de eiwitten los in een bakje. Breng op smaak met wat zout & peper. Verhit in de koekenpan een beetje olie en bak de eieren klaar als een grote omelet. Zodra deze helemaal gaar is haal je de omelet in één geheel voorzichtig uit de pan. Laat een paar minuten afkoelen. Hierna kan je de egg-wrap gaan beleggen met kipfilet en rauwkost. Eventueel een beetje chilisaus toevoegen voor extra smaak!