Mango-Ananas smoothie

Eigenlijk is het meer een Tropical smoothie. Voorzien van heerlijke zomerse ingrediënten. Lekker koud, gemaakt van diepvries fruit en een beetje melk en kokos. 

 

Smoothies, ik houd ervan. Je kan er namelijk eindeloos mee variëren en bijna elke combinatie is lekker. Bovendien kan je ook zelf ingrediënten weglaten of vervangen als je een smoothie recept van iemand anders probeert.

 

Deze Tropische smoothie heeft als basis mango en ananas. En omdat ik ook nog een halve banaan overhad heb ik deze erbij gedaan. Wanneer je een goede keukenmachine gebruikt kan deze al het werk voor je doen. Door gebruik te maken van bevroren fruit wordt de smoothie dikken en ontstaat zelfs een soort smoothie-bowl die je kan lepelen zo dik. Wil je dit niet? Gebruik dan wat minder fruit en wat meer melk. Over de melk gesproken.... je mag zelf kiezen welk soort jij lekker vind. Ik kies altijd standaard voor amandelmelk. Maar kokosmelk, sojamelk en gewone koemelk zijn ook prima!

Ingrediënten voor 2 glazen:

  • 60 gram bevroren mango
  • 50 gram bevroren ananas
  • 200ml amandelmelk
  • 1/2 banaan
  • 10 gram kokoschips of kokosrasp
  • eventueel aanlengen met water of meer melk, afhankelijk van de dikte die jij lekker vind. 

Zet de keukenmachine klaar en doe hierin de melk (met eventueel water) Doe de mango, ananas en banaan erbij. Zet de blender aan en er ontstaat een dikke smoothie. De kokos kan je er handmatig doorheen roeren of mee mixen met de keukenmachine. Giet in twee glazen en geniet :)