Welkom Racoon

Het was zondag 11 februari en mijn vriend en ik waren lekker lui op de bank series aan het kijken. Ondertussen kreeg ik af en toe een appje binnen van mijn jongste zusje Sabrina die met onze moeder op een reptielenbeurs was. Op een gegeven moment stuurde ze mij een foto van een gevlekte hamster met Dombo oortjes. En ja hoor.... ik was verkocht. Meteen liet ik de foto aan mijn vriend zien. Ach natuurlijk was het een scheetje... en ja... ze was heel erg mooi en vast ook super lief. Maar ik had al twee hamsters en dat was toch echt wel genoeg.

 

Natuurlijk wist ik dat ergens ook wel. Maar deze hamster zat samen met 20 andere hamsters in een glazen kooi te wachten. Te wachten totdat iemand ze kwam kopen. 

Hoogstwaarschijnlijk als slangenvoer. En ik weet dat dit de natuur is. Maar wetende dat zo'n bijzonder tamme hamster met deze aparte aftekening opgegeten, nee, opgeslokt zou worden. Ik kreeg er buikpijn van. Ik porde nog wat bij mijn vriend Thomas. Zette mijn grote ogen op en pruilde. Zonder succes. Om me op te vrolijken nam hij me mee naar de carnavalsoptocht in Arnhem

Terwijl we een dik uur wachtte totdat de optocht zou beginnen stuurde mijn zusje nog een filmpje van de hamster. En ze facetimede me nog even. Toen moest ze ophouden van mama en was het over. Terwijl ik druk aan het appen was met mijn zusje werd vriendlief ongeduldig en liep een paar keer weg. Stilzitten wachten is niks voor hem wist ik. Op een gegeven moment werd hij zelfs gebeld voor werk en daar baalde hij van. Toen ik een gilletje sloeg kwam hij meteen teruggelopen. Wat was er aan de hand?! "De hamster is verkocht. Racoon is verkocht!!!" jammerde ik. Ik duwde mijn telefoon onder de neus van Thomas. "Kijk! Kijk dat schattige neusje! Ze is verkocht! En ik weet niet aan wie" Mijn vriend verbaasde zich dat ik zó ontzet erover was. Het is toch maar een hamster? Waarom was ik zo teleurgesteld?

 

Enfin... en optocht begon en mijn gedachten dwaalden alweer af. Mooie praalwagens!

Na afloop liepen we terug naar huis. Wat wilde ik eten? En zouden we koffie gaan zetten samen? Jazeker! Want het was tenslotte zondag. Maar eerst moest Thomas wat met mij bespreken. Oh Oh.... Wat was er aan de hand? "Thalita" zei hij heel serieus. "ik moet je wat vertellen" Ik begon me zorgen te maken. Wat was er aan de hand? "Thalita, wat ik wil zeggen....: Racoon komt bij ons wonen! Ik was het. Ik ben degene die 'm voor jou gekocht heeft!"

 

Vol ongeloof keek ik thomas aan. Echt waar? En toen begon ik hysterisch te lachen en huilen tegelijk. Ik was zo ontzettend blij en gelukkig! Thomas had meteen vanmorgen mijn moeder en zusje al berichtjes gestuurd. Hij had meteen aan mijn gezicht gezien dat het liefde op het eerste gezicht was geweest. Hij regelde dat mijn zusje de hamster zou kopen samen met mama. En... mij voor gek zouden houden en zeggen dat ze verkocht was. Dus alle keren dat Thomas voor de optocht was weggelopen was om dit voor mij te regelen!

 

Nog dezelfde avond was Racoon er. Inclusief een mooie kooi. Meteen bij het vasthouden begon ze te knorren en brabbelen. Helemaal gelukkig. Net als ik!

 

Welkom in de familie Racoon. Thomas en ik gaan goed voor je zorgen.