Witte Chocolade bananenbrood

Even een klein experiment op de zaterdagmiddag in de keuken. Een simpel bananenbrood bakken maar wel wat extra's toevoegen. We beschouwen bananenbrood allemaal als gezond, en dat is het in zekere zin natuurlijk ook omdat we gebruik maken van goede ingrediënten zoals banaan, havermout en eieren. Maar wanneer je er allemaal extraatjes aan gaat toevoegen wordt het al snel een calorieën bom. Denk aan alle noten, chocolade, pindakaas, rozijnen etc. Maar goed, net als het bakken van een cake. Soms mag je jezelf gewoon even goed verwennen. En het bakken van bananenbrood is gewoon erg makkelijk en leuk. Dus waarom zou je dat niet af en toe doen? En waarom zou je niet af en toe de ingrediënten toevoegen die jij lekker vind? Dat dacht ik vanmorgen ook, toen ik een brood wilde gaan bakken. Er lagen nog wat rijpe bananen. En mijn oog viel op de witte chocolade in de kast... zou ik...? Ja ach! Waarom ook niet. Na het maken van het beslag brak ik de chocolade in grove stukken en roerde deze door het beslag heen. En het resultaat... hmm... dat moet je echt zelf gaan proeven!

Ingrediënten:

  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren (alleen eiwitten kan ook)
  • 160 gram havermout
  • 30 gram whey white chocolate. Maar vanille of banaan kan ook.
  • 10 gram bakpoeder
  • 100 gram witte chocolade in stukken

 

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een cakeblik met bakpapier en zet deze even opzij. Het makkelijkste is om een keukenmachine of blender te gebruiken om het beslag te maken. Pureer de bananen en voeg de eieren en bakpoeder toe. Mix even goed voordat je de whey en havermout erbij doet. Na dit gemengd te hebben ontstaat een dik beslag. Giet dit in de cakevorm en roer de stukken chocolade er met een lepel doorheen. Plaat in midden van de oven en bak gaar in 35 à 40 minuten.