Unicorn Smoothie-bowl

All I see is Magic.

Dat is wat eenhoorns zijn: magie, fantasie, een niet bestaand wezen. Eenhoorns worden vaak gelinkt aan roze en kleurrijke dingen. Eten, kleding, glitters. Alles wat met eenhoorns te maken heeft is momenteel een hit. En dat snap ik wel... want eenhoorns zijn magisch. Iets wat niet bestaat, wat nooit zal bestaan. Ik vind de taarten met eenhoorns ontzettend mooi. Een goede vriendin maakte deze ooit voor mijn verjaardag. Prachtig, bijna te mooi om op te eten (maar dat hebben we uiteraard wel gedaan) 

 

Deze smoothie-bowl van een eenhoorn is minder magisch. Want deze bestaat echt, en deze kan jij zelf heel erg makkelijk gaan maken. Super leuk als ontbijt, zeker voor kinderen, maar ook voor jezelf. En uiteraard is de smoothie-bowl ook nog eens heel erg gezond. Zonder suiker en met maar drie ingrediënten gemaakt. De toppings niet meegerekend. 

Ingrediënten:

 

  • 2 flinke handen bevroren aardbeien (ongeveer 100 gram)
  • 50 gram havermout
  • 200 ml amandelmelk ongezoet
  • 100ml water

Voor de versiering:

  • 1 ijshoorntje
  • halve banaan
  • kokossnippers
  • chiazaad
  • granola crunchy

Je kan de smoothie ook nog eiwitrijk maken door er een schep whey (eiwitpoeder) doorheen te doen. Kies dan een neutrale smaak zoals banaan, aardbei, witte chocolade of framboos.

 

Gebruik een sterke keukenmachine om de aardbeien samen met de melk en het water te pureren. Voeg hierna de havermout en eventueel whey toe. Laat de mixer het werk doen en de smoothie is binnen enkele minuten klaar. Giet het in een mooie kom en het versieren kan beginnen! Ik gebruikte als hoorn een ijshoorntje. De oren zijn gemaakt van de halve banaan, deze sneed ik horizontaal doormidden. De ogen zijn gemaakt van chiazaad en de kokos en granola gebruikte ik om het hoofdje een beetje vorm te geven. Veel plezier en eet smakelijk!