Geroosterde kikkererwten

In de categorie Favoriete Snacks mogen deze geroosterde kikkererwten niet ontbreken. Een verantwoorde, simpele en lekker tussendoortje voor de zaterdagavond in plaats van een zak chips of zak gezouten pinda's. Deze kikkererwten bevatten niks meer en niks minder dan.... kikkererwten. En wat kruiden en olie om de smaak te versterken. Als geheime ingrediënt gebruikte ik deze keer ook wat limoensap, versgeperst. Dat geeft net wat meer bite aan de kikkererwten. Voor de kruiden gebruikte ik mijn favoriete kruiden mengsels van GreenGypsySpices. De "Hoer op de gril" en de "Ras el Hanout" zijn voor mij echte smaakmakers. Ik gebruik deze ook altijd op mijn aardappelen. Het enige wat je verder nodig hebt voor het bereiden van deze kikkererwten is een oven of Airfryer. De kikkererwten hebben een lagere temperatuur nodig om knapperig te worden. Een te hete oven zorgt ervoor dat de erwten aanbranden. En dat wil je natuurlijk niet. Houd de oven dus goed in de gaten en schep de kikkererwten regelmatig om.

Ingrediënten:

  • 1 blik kikkererwten (uitgelekt)
  • Kruiden naar keuze. Ik gebruikte de "Hoer op de Grill" en de "Ras el Hanout" van GreenGypsySpices. 
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 limoen, uitgeperst over de kikkererwten heen.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier en stort hierop de uitgelekte kikkererwten. Besprenkel met olijfolie, kruiden en pers de limoen erover uit. Plaats de bakplaat in de oven en bak krokant in 20 minuten (afhankelijk van de oven) Schep tussendoor de kikkererwten even om zodat alle kanten lekker knapperig kunnen worden en de snack niet aanbrand.