Heerlijke kwarktaart

Door Foodblogger Renée:

 

Tijd voor een update want de afgelopen tijd heb ik weer aardig wat bij elkaar gebakken. Zoals ik al eerder vertelde heb ik voor kerst vorig jaar allerlei bakspullen gekregen. Dus de geleende bakspullen zijn netjes teruggegeven aan de buurman én ik heb tegenwoordig een goede mixer. Jordy is dus niet meer nodig als mixer. Ik roep hem alleen nog als er geproefd moet worden. Nu ik alle benodigde spullen in huis heb wilde ik graag kwarktaart maken. Dat kan je zelfs in een pakje kopen, dus hoe moeilijk kan het zijn? Uhm... nou... heel moeilijk haha. Of het komt gewoon doordat ik eigenwijs zelf een recept in elkaar wilde flansen in plaats van een bestaand recept van iemand anders te gebruiken.

Aan de slag!

Afijn, de kwarktaart dus met fruit en zonder toegevoegde suikers. Ik maakte eerst een bodem van granola wat prima lukte. Vervolgens heb ik de bodem bedekt met kwark, peer, banaan, honing en stoofpeertjeskruiden en natuurlijk de gelatine niet vergeten. Toen ik het geheel na vier uur uit de koelkast haalde en ik de taart uit de springvorm wilde halen zakje de hele onderkant er zowat af. Snel, weer terug in de koelkast en maar even een nachtje laten staan. Alleen de volgende ochtend zakte hij weer net zo hard uit de vorm. Kennelijk was er iets niet goed gegaan. Ik had ook teveel kruiden erin gedaan waardoor de smaak echt overheerste. ook de kleur die leek op kots maakte het niet zo'n aantrekkelijk geheel. Tijd voor een nieuwe poging en nu maakte ik twee kleine taartjes met kiwi. Alleen die waren zo hard mislukt dat het beschrijven het niet eens waard is. 

Poging drie....

Omdat men altijd zegt: "driemaal scheepsrecht" heb ik het toch nog een keer geprobeerd. Ik vroeg Jordy om even te helpen en het pannetje gelatine langzaam in het beslag te gieten. Wat doet meneer? Die keert meteen de hele pan ondersteboven haha! Lekker hoor, dikke klonten gelatine als resultaat natuurlijk. Maar het eindresultaat was top. De taart was stijf, de bodem was lekker. Door de klonten gelatine, het leken wel glibberende wormpjes, was de smaak alleen niet echt geweldig. Nu zal je denken. Heb je nog iets wat wel gelukt is dit keer? Ja uiteraard! En dit recept wil ik dan ook graag met jullie delen. De vierde poging was een gezonde Skyr Cranberry taart. En die was me lekker! De smaak vond ik echt geweldig. Ik heb deze taart trouwens gebakken in de Airfryer. Dat vind ik helemaal top, want ook de taarten die ik daarna in de Airfryer maakte zijn allemaal goed gelukt. De skyr cranberry taart is een super gezond tussendoortje, ideaal toch? Want zeg nou zelf... wie wil nou niet elke dag taart?

Ingrediënten:

 

Voor de bodem

  • 2x sultana Goodmorning Cranberry
  • 65 gram suikervrije koek (haverkoekjes)
  • 30 gram kokosolie

Voor de taart:

  • 450 gram Skyr Cranberry smaak
  • 10 gram honing
  • handje Cranberry's als topping
  • 2 eetlepels bloem

De bodem kan je gemakkelijk maken door de koekjes en sultana's te verkruimelen. Smelt de kokosolie en meng deze met de koekkruiden. Bekleed een springvorm met bakpapier en druk hierin het nattige bodem materiaal. Plaats in de koelkast om hard te worden. Maak ondertussen de taart. Meng de cranberry skyr samen met de honing en bloem. Haal de springvorm uit de koelkast en giet hierin het kwark mengsel. Bak in de Airfryer op 160 graden gedurende 25 minuten.