Kaneelbagel met aardbeien-boter

De bagel is van oorsprong een Pools product dat door Joodse immigranten in de V.S. werd geïntroduceerd. Al snel werd het een populair broodje. Herkenbaar aan het gat in de midden en verkrijgbaar in verschillende smaken. Zelfs in Nederland zijn er lunchrooms die uitsluitend Bagels verkopen. (Denk; Bagels & Beans) De broodjes kunnen zowel hartig als zoet belegd worden. Met zalm en cream cheese is wel een van de bekendste combinaties. 

 

Van Prozis kreeg ik ook een verpakking met bagels. En niet de gewone maar bagels met kaneel en rozijnen. Zo'n lekker zoet broodje moet natuurlijk belegd worden met iets nóg zoeters! Althans, dat vond ik. Dus dook ik de keuken in en maakte een heerlijke aardbeien-boter om de bagels mee te besmeren. De bagels kunnen zowel warm als koud gegeten worden. Heerlijk voor een lui, vrije dag met een goede serie en warme kop thee. De producten zijn HIER te bestellen. Met de code THALITA krijgen jullie 10% korting. 

Wat heb je nodig?

  • Twee bagels met kaneel en rozijnen
  • 50 gram aardbeien
  • 3 flinke eetlepels boter

Snijd de aardbeien in stukjes en meng deze door de boter heen. Met een vork kan je er een gladder mengsel van maken zodat er geen stukjes meer inzitten. Nu is de aardbeien-boter eigenlijk meteen al klaar. Eventueel kan je het voor gebruik nog even in de koelkast plaatsen zodat de boter weer wat op hard met de aardbeien erin.