Eiwrap met Geitenkaas

Vegetarisch eten hoeft echt niet saai of moeilijk te zijn. En je hoeft de dagelijkse portie vlees ook niet meteen te vervangen door een vegetarische burger. Je kan ook gewoon zelf iets lekkers maken. Dit recept is niet vegan (want ik gebruik gewoon ei en kaas) maar wel vegetarisch. Lekker om te eten als ontbijt, lunch of misschien zelfs als tussendoortje. Zelf ben ik fan van geitenkaas, maar mocht je dit nou niet lusten kan je ook kiezen voor hüttenkäse (ook een stuk minder vet) of fetakaas. En ook met de groente kan je natuurlijk variëren naar eigen smaak. In dit recept koos ik voor avocado omdat deze veel onverzadigde vetzuren bevatten. En de tomaatjes zijn gewoon lekker :)

Ingrediënten:

  • 1/2 eetlepel olijfolie om in te bakken
  • 2 hele eieren en 2 eiwitten
  • 50 gram geitenkaas
  • handje tomaten
  • 1/4 avocado
  • spinazie/ champignons/ paprika etc
  • zout & peper

Klopt de eieren en de eiwitten los. Verhit de olie in de pan en zet het vuur daarna iets lager. Doe de gemixte eieren in de koekenpan en bak de omelet gaar. Bestrooi met peper en zout. Zodra deze mooi bruin en droog geworden is kan je de omelet voorzichtig op een bord schuiven. Snijd de avocado, tomaten en geitenkaas in stukken. Mocht je champignons of andere groenten gebruiken dan kan je deze eerst even gaar bakken in de koekenpan. Doe de groenten en kaas in de ei-wrap en eet smakelijk!