Appelflap Wraps

Houd jij van appeltaart? Ja? Mooi zo. Dan is dit recept echt iets voor jou. Ik wilde een gezond tussendoortje maken met de appels die ik nog in de koelkast had liggen. En in eerste instantie wilde ik een appeltaart maken. Maar een écht goede appeltaart zit vol met suikers. En dan kan ik natuurlijk wel een gezonde variant gaan maken, maar ach... die zijn er ook al genoeg. En ook niet zo origineel.

 

Dus daarom bedacht ik iets anders. Ik moest namelijk ook denken aan de appelflappen die ik vroeger weleens at. Bestrooid met suiker en een appeltaart vulling. Wat nou als ik de smaak van appeltaart in een simpele snack kan stoppen? Een snack die binnen 20 minuten gemaakt is (inclusief oven tijd) en die je zonder schuldgevoel kan eten? Dat werd dus de appeltaart wrap. Eerder maakte ik al een wrap met pindakaas & appel (recept vind je hier) en dit was een groot succes. En stiekem hoop ik dat jullie deze ook lekker gaan vinden. Je kan de wrap ook lekker opeten als ontbijt. Misschien met een beetje kwark eroverheen voor de eiwitten.

Wat heb je nodig?

  • 2 kleine volkoren wraps
  • 2 zoete appels
  • snuf kaneel
  • snuf cacao
  • kokosolie
  • vanille aroma
  • eventueel handje rozijnen

Verwarm de oven voor op 160 graden. Schil de appel en snijd in kleine stukjes. Zet een koekenpan op het fornuis en smelt hierin een beetje boter of kokosolie. Bak de appel totdat deze zacht en gaar geworden zijn. Besprenkel met kaneel en 3 druppels vanille aroma. Zodra het zacht geworden is haal je de appels van het vuur en zet het in een bakje apart zodat het een beetje af kan koelen (anders worden de wraps te nat) 

Hierin vul je de wraps met appel en bestrooi met rozijnen. Rol de wrap dicht en bestrijk met gesmolten kokosolie. Strooi hier een beetje cacao en kaneel overheen en plaats in het midden van de oven in een ovenschaal. Bak krokant in 10 minuten.