Bulk update week 18

Het leek me wel weer tijd voor een update van mijn eigen bulk. Ik kreeg van sommige onder jullie zelfs als een privé berichtje met de vraag hoe het ging met mijn bulk. Super lief! Doordat het privé en op het werk erg druk is kwam het er nog niet van. Zoals jullie weten ben ik begonnen met online coaching voor anderen en daar stop ik momenteel met veel plezier veel tijd in. Mijn eigen trainingen en persoonlijke voedingsplan verdwijnt daardoor een beetje naar de achtergrond. 

 

Natuurlijk ben ik er nog wel dagelijks mee bezig. De afgelopen 18 weken is er veel gebeurd. Bij de start van mijn bulk begon ik op 57 kilo en inmiddels tik ik de 61 kilo aan! De laatste keer dat ik dit gewicht had was vóór mijn eetstoornis begon. Op mijn "zwaarst" woog ik 65 kilo. Dat vond ik teveel en was reden genoeg om te gaan diëten. En uiteindelijk om te gaan stoppen met eten. Nu kijk ik daar natuurlijk heel anders tegenaan. Ik was wel bang voor de 60 op de weegschaal, maar inmiddels ben ik er ruimschoots overheen. En ik leef nog steeds. Ik ben niet dik. Ik heb geen neiging tot hongeren. Ik heb geen neiging tot boulimia. Het gaat dus goed, ook mentaal.

Weight is just......

Maar dat is natuurlijk niet elke dag zo. Het is normaal dat je tijdens een bulk behalve spiermassa ook aankomt in vet. En bij mij gaat dit vet vooral op mijn heupen zitten. Mijn broeken zitten te strak.  Hier irriteer ik mij aan en maakt me onzeker. Hier tegenover staat dat de trainingen goed gaan. Doordat ik meer eet heb ik meer energie en kan ik zwaarder trainen. De eerste weken van mijn bulk lag de focus op mijn benen en billen. En die zijn dan ook flink gegroeid. Ik mocht PR's (personal records) maken tijdens alle oefeningen en ik ging als een speer! Totdat ik na 3 maanden "op" was. De dagelijkse vermoeidheid werd erger. Ik had geen honger meer en mijn stemming daalde. Op advies van Bart deed ik een mini-cut van 3 weken. Het doel hiervan was om mijn insuline resistentie te verbeteren en weer een beetje happy te worden met mijn fysiek. Het gekke was, tijdens deze 4 weken kwam ik juist ààn. Ik ging van 2200 naar 1750 calorieën. Ik kreeg weer honger, meer energie (ik was scherper) en mijn zelfvertrouwen kreeg weer een boost. Toch bleef ik aankomen in gewicht. De oorzaak hiervan konden we niet achterhalen. En na 4 weken gingen we weer verder met de bulk. Ik mag nu weer 2100 calorieën eten en PR's maken. 

Trainingen & Voedingsplan

Waar de focus de eerste maanden op benen & billen lag is het nu verplaatst naar mijn bovenlichaam. Ik wil namelijk bredere schouders en gespierde armen. Dat blijft nu een beetje achter op de rest. Eerlijk is eerlijk. Deze trainingen vind ik minder leuk (omdat ik er minder goed in ben?) Maar ik doe het wel. Momenteel train ik 4x per week waarvan twee keer samen met Bart. De andere trainingen doe ik alleen. 

 

Mijn voeding is ook een beetje aangepast. De grote maaltijden zijn nog steeds hetzelfde (Hallo havermout en pindakaas....!) De melkproducten zoals kwark hebben we helemaal weggehaald omdat ik steeds vaker last kreeg hiervan. Mijn buik zet dan op met als gevolg buikpijn en misselijkheid. Ook met de whey moet ik voorzichtig zijn. Als ik teveel eiwitten eet merk ik dat ook meteen aan mijn buik. Het neigt naar een lactose intolerantie. 

 

What's next....?

De komende twee maanden blijf ik bulken. Rond mei/ juni gaan we beginnen aan mijn cut. Ik ga namelijk in september op vakantie en wil dan mijn beste shape hebben. Verder wil ik graag mijzelf nog wat extra tijd geven om mijn bovenlichaam wat sterker te maken. Wat ik al wel weet is dat ik na de zomer opnieuw zal gaan bulken. Het bouwen van spieren kost zo ontzettend veel tijd, zeker voor vrouwen. Dat vergt veel geduld en discipline. Ik ben nog wel een paar jaar aan het bouwen, maar dat vind ik ook wel erg leuk.

 

Wil jij ook aan jezelf werken? Ongeacht je doel? Stuur mij dan een mailtje of kijk op Online Coaching.  Dan gaan we samen voor de zomer nog werken aan een sterk fysiek voor jou!