Witte chocolade brownie-cakes

Tsja.... Ik wilde eigenlijk brownies maken. Maar omdat het beslag niet zo smeuïg werd als zou moeten... maakte ik er maar een Brownie-cake van. De basis is gemaakt van kikkererwten en verder voegde ik proteïne poeder toe voor meer smaak en voedingsstoffen. Als extra ingrediënt kan ik aanraden om er appel stukjes doorheen te doen. Hierdoor wordt het beslag nog wat zachter en lekker. Helaas had ik geen appel dus heb ik wat strawberry cheesecake havermout gebruik van Prozis. Dit gaf ook net wat meer smaak. 

 

Het is heel gemakkelijk om te maken en lekker voor bij de koffie. Maar ook als ontbijt besmeerd met een beetje pindakaas bijvoorbeeld. Goed in te vriezen en in de koelkast twee dagen te bewaren (Daarna drogen ze helaas uit). 

Wat heb je nodig?

  • 400 gram kikkererwten, uitgelekt zonder vocht. 
  • 40 gram eiwitpoeder smaak naar keuze. Maar white chocolate/ cookies & cream/ banaan o.i.d. is wel het lekkerste. 
  • 80 gram havermout (even fijnmalen in de blender)
  • 3 eieren
  • 40 gram witte chocolade
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • snuf kaneel
  • Eventueel een beetje amandelmelk als het beslag te dik wordt
  • Optioneel: 1 appel zonder schil in kleine stukjes
  • Optioneel: 50gram bevroren frambozen

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een cakeblik of bakblik met bakpapier. Gebruik een keukenmachine om de kikkererwten te pureren. Voeg eventueel een beetje melk toe om het proces te versnellen. Voeg de eieren, kaneel, bakpoeder en eiwitpoeder toe. Mix opnieuw zodat alle stukjes verdwenen zijn. Smelt ondertussen de witte chocolade au-bain-marie. Doe dit op een laag vuur zodat de boel niet aanbrandt. Doe het beslag in een kom en roer handmatig de havermoutmeel erdoorheen. Roer nu de gesmolten chocolade erdoorheen.

 

Optioneel: Schil de appel en snijd in stukjes. Roer dit handmatig door het beslag heen.

Optioneel: roer de bevroren frambozen door het beslag heen. 

 

Giet het beslag in de cakevorm/ bakblik en plaats in het midden van de oven. Bak gaar in 30 minuten, afhankelijk van jouw oven.