Frambozen Cookie Dough Pizza

Een paar weken geleden ontving ik een mail van Magioni Pizza. Of ik mee wilde doen met de nieuwe challenge. Ik kreeg een pakket toegestuurd met een aantal Magioni pizza bodems. Gemaakte van groente, zoals bloemkool, pompoen en courgette. Stuk voor stuk vind ik ze erg lekker. Dus wilde ik graag meedoen aan de challenge. Zo gezegd zo gedaan. Ik ontving een mooi pakket met een aantal pizza bodems én een aantal ingrediënten zoals chocolade, eiwitpoeder en groentespread. Met één van deze key ingrediënten moest ik een nieuw pizza recept gaan maken. Ik was gekoppeld aan de eiwitpoeder van Fitshe. Een merk dat 100% natuurlijke proteïne verkoopt. Eiwitpoeder gebruik ik als shake en in mijn havermout. Maar op de Pizza.... ewww... Daar moest ik echt even over nadenken. Ik kwam al snel uit op een zoete pizza. Eentje die gegeten kan worden als dessert (om te delen) En ik wilde het zoete van de eiwitpoeder combineren met iets zurigs. Dus koos ik voor Frambozen. En ineens moest ik denken aan de Limburger vlaaien. Kennen jullie die? Met heerlijke kruimel stukjes erop? Ik had het idee in mijn hoofd. Nu nog de uitwerking! Ik dook de keuken in en ging aan de slag, en het resultaat is het HEERLIJK!

Ingrediënten:

  • 1x Magioni pizza bodem bloemkool
  • 1 zakje Fitshe eiwitpoeder vanille 
  • 100 gram bevroren frambozen (diepvries)
  • 2 zakjes vanille suiker (=2x 8 gram)
  • 75 gram cream cheese (ik gebruikte Monchou)
  • 60 gram havermoutmeel 
  • 2 theelepels boter

Verwarm de oven voor op 160 graden.

 

Begin met het maken van de Frambozen Swirl laag. Zet een pan op het vuur en doe hierin de bevroren frambozen samen met 1 eetlepel water en 1 zakje vanille suiker. Zet het vuur laag zodat er niks aanbrand. Roer regelmatig goed door. Zodra er een smeerbare substantie ontstaan is haal je de pan van het vuur en laag je het afkoelen tot kamertemperatuur. 

 

Maak de vanille laag. Smelt de cream cheese in de magnetron. Roer de suiker en een 1/2 zakje van de Fitshe eiwitpoeder doorheen. Besmeerd de bodem van de pizza met deze vanille saus. Giet vervolgens de frambozen swirl laag eroverheen. 

 

Maak als laatste het strooisel. Dit doe je door de boter de smelten en te vermengen met de havermoutmeel en 1/2 zakje Fitshe eiwitpoeder. Eventueel voor de smaak nog wat suiker toevoegen. Roer met de vingers totdat je een kruimelig deeg in handen hebt. Deze kruimels strooi je over de Frambozen swirl laag heen. 

 

Plaats de pizza nu in de oven en bak krokant in 8 minuten. Houd de tijd goed in de gaten want het brand snel aan!