Caramel Iced koffie

Het kwik stijgt. De temperaturen gaan toenemen en de zomer is in aantocht. Voor mij betekend dit: meer ijskoffie. Vorig jaar was het echt een obsessie. Elke dag minstens 2 à 3 keer een flink glas. Ik had altijd een voorraad koude koffie in de koelkast staan. Ook voor vrienden en vriendinnen die langskwamen. Iedereen wilde en kreeg ijskoffie. En waarom ook niet want het is echt hartstikke lekker! En helemaal niet ongezond. Dit is afhankelijk van wat jij er allemaal in gooit. En de komende weken zal ik meerdere recepten voor ijskoffie delen zodat jij ook gezonde én lekkere ijskoffies kan gaan drinken thuis.

Ingrediënten

  • 150 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 kop afgekoelde caramel koffie van café royal (maar elk ander soort koffie kan ook)
  •  1 scheut caramel siroop van bijvoorbeeld Monin, Walden Farms, Myprotein, Prozis etc.
  • Eventueel suiker of zoetstof om de koffie wat zoeter te krijgen als jij lekker vind.
  • Handje ijsblokjes

In een keukenmachine alles mengen behalve de ijsblokjes. Deze kan je alvast in het glas doen. Giet hierover het koude koffie mengsel en het is al klaar! Hoe simpel is dat?!