Australisch restaurant NuNu

Waar denk jij aan bij Australisch eten? Is er iets wat je te binnen schiet? Ik ben zelf nog nooit in Australië geweest (staat wel op mijn bucket-list).  Dus toen ik werd uitgenodigd door Restaurant NuNu in Schalkhaar voor een Foodie-Evenement hoefde ik niet lang na te denken! Het leek me super leuk om met de Australische keuken kennis te maken. 

 

Ik werd vriendelijk ontvangen door Karien, bedrijfsleider bij dit bijzondere restaurant. Trouwens,  het woord restaurant dekt de lading niet eens. Je komt bij NuNu echt terecht in een andere wereld. Door de verschillende houttinten, tipi's, mooie aankleding én een beachbar waan je je echt even in een ander land. Het was een warme zomerse dag, deze vrijdag van het Foodie - evenement. Buiten speelden kinderen in de houten speeltuin en een stukje verderop stond de sproeier aan en werd er heerlijk gebarbecued. Overal zaten mensen met een hapje en drankje te genieten. Wat een heerlijk gevoel!

Activiteiten

Bij restaurant NuNu kan je je prima een dag (deel) vermaken. Want behalve eten zijn er nog tal van andere activiteiten die je kunt doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van schatzoeken? Of picknicken waarbij de picknick mand gedragen wordt door een heuse ezel? Lekker zelf barbecueën bij je eigen Tipi tent (deze kan je huren) Of op pad met de GPS waarbij je kennis maakt met de prachtige omgeving? Ook zijn er elke week wel leuke evenementen op de agenda van NuNu. Ook voor de kids echt een dagje uit! 

 

En dan na alle activiteiten lekker plaatsnemen op een van de heerlijke banken of stoelen bezaaid met kussens voor een drankje en hapje. Want daar kwam ik voor... het heerlijke Australische eten! De menu kaart van NuNu is goed. Er is veel aanbod en er wordt rekening gehouden met eventuele voorkeuren. Voor mij was dat bijvoorbeeld vegetarisch. Je kan lunchen, dineren of kiezen voor een high tea. Er is ook een aparte dessert kaart! Yummm....!

 

Lees snel hieronder verder....!

Het eten

Waar ik dan even niet bij stilgestaan had.... in Australië wordt gewoon kangoeroe gegeten. Ja echt waar. En ook NuNu serveert dit. Ik moest heel even slikken (want ja vegetarisch) maar het schijnt heel normaal te zijn. Net als het eten van varken of koe. Voor mij werd speciaal een Barramundi visje bereid. Heerlijk! Met zachte groenten, zoete aardappel en een stukje verse geitenkaas. Een top combinatie. 

 

Verder kregen de andere foodies & ik ook een heerlijke pompoensoep. Alles in het restaurant wordt zelfgemaakt en dat proef je. Tussendoor kwam er brood op tafel met Vegemite. Nou... dat wordt waarschijnlijk de nieuwe trend op het gebied van voeding. Een soort marmite met een hele aparte en eigen smaak. Het is ook moeilijk te omschrijven maar je moet het echt eens proberen! Het zit bomvol foliumzuur en vitamine B. Helaas alleen nog exclusief te verkrijgen bij enkele winkels. Maar gelukkig verkoopt NuNu ze ook. Dus kan je bezoek kan je een heerlijk potje meenemen! 

 

Wat ook super leuk is... ze verkopen wijn met een Living Wine Label ! Dat is echt zo gaaf. Je bestelt een fles wijn en daarop zit een spannend etiket. Door middel van een app + QR code kan je dit etiket scannen en komt er een filmpje tevoorschijn. Wat een leuk idee :D

Een typisch Australisch drankje zijn de kleurrijke sapjes. Er is heel veel keuze en de eens is nog lekkerder dan de ander. Maar voor mij was de roze Blood Orange wel favoriet. Niet te zoet en met een ijsblokje erin heerlijk met de hoge temperaturen.

 

In het begin noemde ik de dessert kaart. Zodra die voor je neus ligt raad ik de Pavlova aan! Dat is echt een heerlijke traktatie voor jezelf. Een zoete meringuecake met fruit en slagroom. Als afsluiter koffie met een echt Australisch koekje: de Tim Tam. Hier zit een speciale handleiding bij: Je bijt aan beide zijde een hoekje af en drinkt daarna de koffie dóór het koekje heen naar binnen. Ja... dat kan! Want de binnenkant bestaat namelijk uit een zoete crème. Gecombineerd met de koffie.... echt een topuitvinding! 

 

Kortom.... Ga snel eens naar Schalkhaar naar restaurant NuNu. Daar ga je écht geen spijt van krijgen.