Komkommer Jungle smoothie

Komkommer is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het maken van een smoothie. Toch is het een super fijn en lekker ingrediënt. Komkommer bestaat voor 95% uit water en is daarmee een goede basis voor een frisse smoothie. Verder zit het groene goedje bomvol vitaminen en antioxidanten. Minder bekend is het stofje silica welke goed is voor huid, haren en nagels. En bovenal levert komkommer amper calorieën. Zeg maar gerust dat deze te verwaarlozen zijn.

 

Om tot deze lekkere jungle smoothie te komen heb ik er behalve komkommer ook banaan, limoen en kokosmelk aan toegevoegd. Lekker fris voor de zomer!

Ingrediënten 

  • 1/2 komkommer
  • 1 rijpe banaan
  • 300ml kokosmelk/ kokosdrink (bijvoorbeeld van optimel) of kokoswater 
  • 1 theelepel limoensap

Gebruik een keukenmachine of blender om de smoothie te maken. De komkommer kan je met schil en al in de machine doen. Voeg de banaan, limoen en kokosdrink toe en mix goed. Eventueel kan je het drankje nog door een zeef halen om de grote komkommer stukjes te filteren. Kies in een glas en klaar....!