Zoete pizza met banaan & blauwe bessen

Pizza. 

Pizza.

Pizza.

Hoe eet jij het liefste jouw pizza? Wat doe je erop? Kip, vis, geitenkaas? Olijven, tomaten, rucola, courgette? Of bestel jij jouw favoriete pizza liever bij de pizzeria om de hoek? Ook wel erg lekker. In het weekend met een grote kartonnen doos op schoot. Netflix aan, cola erbij en genieten maar!

 

De pizza is een product dat niet meer weg te denken is. Sinds we allemaal wat gezonder zijn gaan eten en leven wordt de pizza tegenwoordig vaak beschouwd als een "cheatmaaltijd" Dat wil zeggen; pizza eten we niet elke dag maar alleen als het we verdienen en ons de hele week netjes aan ons voedingsplan gehouden hebben. Zonde.... Niet dat ik het niet begrijp. Want ook ik kan niet elke dag pizza eten. Maar het blijft zonde. Er zijn verschillende bedrijven die hier handig op inspelen en op de proppen komen met "gezondere pizza's" Bijvoorbeeld de groentebodems van Magioni. Heerlijk zijn die! Maar bevatten alsnog gewoon 400kcal per bodem. En dan moet het beleg er nog op. Het is moeilijk om een écht gezonde en écht lekkere pizza te bedenken. Daarom doe ik dat ook gewoon niet. Want pizza hoort gewoon pizza te zijn. 

 

Wel bedacht ik me dat pizza niet altijd als avondeten gegeten hoeft te worden. Ik haalde een bodem van Magioni (want ja, wel gewoon heel lekker) En dook de keuken in voor een zoete ontbijtpizza. 

De zoete pizza met banaan, blauwe bessen, granola, frambozenkwark en chocolade!

Bovenstaande zit allemaal op de pizza. En de combinatie is heerlijk! Begin met de afbakken van de magioni pizza bodem en daarna kan je alle ingrediënten erop doen. De frambozen of aardbeien kwark haal je gewoon bij de supermarkt. Bovenop plakjes banaan, blauwe bessen en gesmolten chocolade. Eerlijk gezegd weet ik de exacte hoeveelheden niet meer. Maar dat maakt ook niet uit. Het is pizza. Dus je kan er alles op doen wat je wilt. 

 

En het is best machtig. Dus misschien kan je deze gewoon delen :)