Pineapple Smoothie bowl

Het maken van een smoothie bowl kan op heel veel verschillende manieren. Met kwark of yoghurt. Verschillende soorten fruit, noten, zaden. Eventueel nog wat proteïne poeder of cacao voor extra smaak. Met de warme dagen in het vooruitzicht vind ik niks zo lekker als het maken van een smoothie. Deze maak ik met vers fruit en melk. Maar als ik het verse fruit vervang door bevroren fruit ontstaat bij mij een dikkere smoothie. De smoothie-bowl. Eigenlijk dus precies hetzelfde maar dan steviger, kouder en lekkerder (vind ik). Deze smoothie bowl kan je namelijk nog versieren met toppings en daarna met een lepel naar binnen harken. Heerlijk! Zeker als het buiten 20+ graden is. Eentje die ik vorige week maakte is deze ananas-smoothie bowl. Voor jullie werkte ik met liefde het receptje uit! De basis is heel simpel en daarna kan je er gewoon nog een eigen draai aan maken! 

Ingrediënten:

  • 150 gram diepgevroren ananas
  • 100 - 200 ml amandelmelk 
  • 4 zoete dadels
  • Toppings naar keuze

 

Gebruik een sterke keukenmachine of blender en doe hierin de melk samen met de bevroren ananas en dadels. Zet de keukenmachine/ blender aan en laat het apparaat het werk doen. Er ontstaat na ongeveer een halve minuut een dikke gele brei. De smoothie is klaar. Wil je meer smaak dan kan je er nog banaan of ander fruit bij doen. Schep de bevroren smoothie in een kommetjes en decoreer met toppings. Ik koos voor frambozen, kokos, pitjes en een beetje aardbeien siroop.