Zomers havermoutje

Ook in de warme zomermaanden eet ik graag havermout. En waarom ook niet? Om er een speciaal tintje aan te geven vind ik het leuk om er zomerfruit in te doen. Zoals aardbeien, frambozen, nectarines en perziken. Deze maken de havermout nog wat zoeter. Het liefst doe ik er ook nog wat chocolade doorheen of overheen. Want chocolade is een must in elke voeding. Zeker op de warme havermout waarbij het zo lekker gaat smelten. Ik gebruik graag de chocolade granola van GreenGypsySpices om mijn havermout "af" te maken. Hier zitten ook wat lekkere nootjes doorheen. 

Wat heb je nodig?

  • 200 ml ongezoete amandelmelk
  • 100 ml water
  • 50-70 gram havermout
  • Eventueel 1 schep whey voor extra eiwitten
  • 1 schepje Greengypsy granola chocolade kruiden
  • 1 zoete perzik of nectarine 
  • Extra chocolade, pompoenpitten etc.

 

Verwarm de melk op een laag vuurtje en voeg de havermout toe. Laat die pruttelen totdat er een dikke havermoutpap ontstaan is (roer de whey erdoorheen) Snijd het fruit in stukjes en verdeel over de havermout. Bestrooid met de chocolade granola en andere heerlijke toppings. 

 

Voila! Eet smakelijk :)