Simpele ijskoffie

Met een gerust hart durf ik te stellen dat ik verslaafd ben geraakt aan ijskoffie. Er gaat niets boven een groot glas koude koffie met melk en ijsblokjes. En het liefst met een beetje suikervrije siroop. Helaas hebben de meeste café's waar ik ijskoffie bestel niet echt een "gezonde" variant. Daarom vraag ik altijd hoe de ijskoffie wordt gemaakt. Soms wordt er bijvoorbeeld vanille ijs in gedaan. Of flink veel siroop. Het beste is als er alleen koffie, melk en ijs inzit. En dat is ook precies de manier waarop ik thuis meestal ijskoffie maak. Niet teveel calorieën, net zoals een "gewone" koffie en zeker niet teveel suikers. Om toch een wat zoete smaak te creëren gebruik ik karamel koffie cups. En doe ik er een zoetje in. Ohja, en een aantal winkels verkopen ook gewoon suikervrije siroop voor in de koffie!

Ingrediënten:

  • 1 kop koffie. Ik gebruik de karamel koffie cups van café royal
  • 100 ml (ongezoete) amandelmelk
  • ijsblokjes

Zet de koffie en laat deze afkoelen. Eventueel voordat je deze laat afkoelen een zoetje erin doen zodat de koffie wat zoeter wordt. Als de koffie afgekoeld is; schenk eerst de melk in een glas en daarop de ijsblokjes. Giet als laatste de koffie eroverheen. En klaar!

 

Lekker met een eiwitrijke snack zoals deze chocolade koek van Prozis.

Te bestellen met 10% korting door gebruik te maken van de code: THALITA