Chocolade havermout met noten

Het is weer tijd voor het zoveelste havermout recept. Deze keer met chocolade, gekruide noten, frambozen en extra chocolade. Wanneer ik havermout maak voeg ik eigenlijk altijd eiwitpoeder toe. Uiteraard voor de eiwitten maar ook om de smaak van de havermout te verbeteren. Anders vind ik er namelijk echt niks aan. Voor dit recept gebruikte ik de chocolade/ hazelnoot whey van Prozis. Maar elke smaak of merk is natuurlijk prima. Bovenop heb ik de gekruide noten melange van GreenGypsySpices gedaan. Deze zijn wat zoutig en daardoor samen met de zoete chocolade een TOP combinatie! Om het af te maken diepvries fruit. Stukken goedkoper dan vers fruit en net zo gezond. En natuurlijk wat extra chocolade :)

Wat heb je nodig voor één portie:

  • 50 gram havermout
  • 100ml ongezoete amandelmelk
  • 1 schep whey chocolade van bijvoorbeeld Prozis. 
  • handje diepvries frambozen
  • Notenmix van GreenGypsySpices
  • Chocolade in stukjes als topping

Verwarm de melk in een pannetje en leng aan met ongeveer 100-150ml water. Voeg de havermout toe en laat op een laag vuur pruttelen totdat de havermout een dikkere pap geworden is. Roer de chocolade whey erdoorheen. Versier de havermout met de noten, frambozen en chocolade.  Easy does it!