Strawberry cheesecake pannenkoeken

Het was weer tijd voor een stapel pannenkoeken waar je U tegen zegt. Het internet (en mijn website) kent tal van lekkere, leuke en makkelijke pannenkoek recepten. Het is moeilijk om origineel te zijn. Toch komen er soms producten op de markt waarmee je nieuwe gerechten kan maken. Zoals de havermout van Prozis. Deze zijn er in meerdere smaken zoals bonbon, pindakaas, chocolade en... strawberry cheesecake. Ik weet dat ik inmiddels aardig reclame aan het maken ben voor dit merk, maar ik ben dan ook oprecht enthousiast over alle producten! Met deze smaakjes havermout kan ik namelijk weer nieuwe dingen maken. Zoals dus strawberry cheesecake pannenkoeken. En het is eigenlijk heel erg simpel. Mocht je deze havermout nou niet hebben dan kan je ook gewone havermout of een meelsoort gebruiken en wordt het een "gewone" pannenkoek. Doe er dan vooral wat aardbeien doorheen + overheen om toch hetzelfde effect te krijgen.

Wat gaat erin?

(Ik gebruikte voor deze grote stapel het dubbele van onderstaande ingrediënten)

 

  • 100 gram strawberry cheesecake havermout van Prozis OF de pancake mix van Prozis
  • 1 heel ei en 2 eiwitten
  • half zakje bakpoeder
  • snuf zout/ snuf kaneel
  • 1 banaan
  • 150ml amandelmelk 
  • eventueel toppings zoals fruit, chocolade, noten, siroop.

Het makkelijkste is om al bovenstaande in een blender of keukenmachine te doen. De mixer maakt er dan een mooi egaal beslag van. Als je dikke pannenkoeken wilt kan je meer havermout beslag toevoegen. Als je dunne pannenkoeken wilt voeg je meer melk toe. Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak hierin de pannenkoeken.