Groene smoothie met Havermelk van Nilk

Omdat ik graag de (nieuwe) havermelk van Nilk wilde uitproberen besloot ik een groene smoothie te maken. Persoonlijk vind ik havermelk erg lekker voor het maken van (hoe kan het ook anders...)  havermout. Maar in een smoothie is het ook prima te doen! Daar kwam ik achter toen ik deze groene kanjer ging maken. De havermelk is net wat romiger dan amandelmelk. Omdat ik geen dierlijke melk drink is dit een prima optie voor mij. De melk van Nilk is heel basic. Er zit in wat erin hoort te zitten. Namelijk; water, haver, zonnebloemolie en een beetje zout. En dat laatste proef je er verder niet in. Het voordeel is dat deze melk geschikt is voor veganisten, lactose-vrij en sojavrij. 

Wat zit erin?

  • 1 banaan
  • 2 handjes verse spinazie
  • 1 sinaasappel
  • 50 gram komkommer
  • 100ml haverNILK

Gewoon alles in een blender, BULLIT of keukenmachine doen. De smoothie staat binnen 1 minuut op tafel!