Zomerse yoghurt ijsjes

Met de zomer in onze bol is het ook tijd voor zomerse ijsjes. En voordat we naar de winkel rennen om raketjes en magnums te halen, wil ik graag voorstellen dat we deze zomer af en toe zélf ijsjes gaan maken! Het enige wat je nodig hebt zijn plastic ijsvormpjes en een beetje creativiteit. Of een goed recept. Wanneer je zelf lekkere ijsjes gaat maken kan je precies zelf de smaak bepalen. En... je kan er ook nog eens een gezonde en/ of voedzame snack van maken. Zoals met deze yoghurt ijsjes met aardbeien, blauwe bessen en granola. Geen toegevoegde suikers, geen conserveermiddelen en geen extraatjes. Je kan zelf variatie aanbrengen door voor een bepaalde soort yoghurt (of kwark) te kiezen. Wat dacht je van bijvoorbeeld vanille yoghurt of aardbeien kwark? Dat geeft de ijsjes weer een net wat andere smaak! Of kiezen voor ander fruit zoals banaan of kiwi. De granola vond ik leuk om het ijsjes een beetje krokant te maken. Dat het eerste hapje lekker brokkelt. 

Wat zit erin?

 

Om eerlijk te zijn heb ik niet precies afgemeten wat erin zit. Het ligt er ook een beetje aan wat voor maat vormpjes jij gaat gebruiken. Maar de basis is eigenlijk heel simpel;

  • aardbeien/ blauwe bessen (ander fruit)
  • handje granola
  • kwark/ yoghurt eventueel in een smaakje

Bedek de bodem van elk ijs bakje met een beetje granola. Doe erbovenop de blauwe bessen en giet vervolgens de kwark/ yoghurt erop. Vul de ijsjes tot bijna de rand. Snijd de aardbeien in schuifjes en druk deze in de kwark (zie foto). Bovenop weer een laagje granola en blauwe bessen.  Plaats in de vriezer en klaar is kees!