Mexicaans Maisbrood

De zomer is in volle gang en dat betekent dat het weer tijd is om lekker te barbecueën! Natuurlijk kun je het hele rooster van de barbecue volgooien met vlees of groenten, maar ook de tafel moet een beetje leuk aangekleed worden met lekkers!

 

De Keuken Kampioen (www.keukenkampioen.nl) zocht een aantal foodbloggers die mee wilden doen aan een #keukenkampioenwedstrijd. Een wedstrijd waarmee je een waanzinnig toffe barbecue kunt winnen. Wie wil dat nou niet in deze tijd van het jaar en eerlijk is eerlijk, het vlees dat van onze elektrische barbecue komt (die het vriendje per se wilde hebben), smaakt lang niet zo lekker als het vlees van de houtskoolgrill. Dus naar een goede barbecue heb ik zeker oren! Maar wat is nu de wedstrijd? Wel, het maken van een bijgerecht voor bij de barbecue met… mais! Aan ons de opdracht om er een feestje van te maken, nou kom maar door met die 

 

Wie aan mais denkt denkt aan Mexico! Het land van sombrero's, taco's en guacamole. Maar wat als je er nou eens een andere twist wilt geven en niet wilt gaan voor die standaard taco of burrito? Maak voor jezelf en je eventuele hongerige wederhelft een lekker maisbrood! Met om het af te maken een lekkere guacamole en bruschetta erbij.
 
Heerlijk voor bij de barbecue en eens wat anders dan het stokbroodje kruidenboter, wat trouwens ook he-le-maal niet vervelend is. Wat mooi meegenomen is, is dat het zo klaar is en helemaal niet moeilijk is om te maken.

 

Wat heb je nodig?
Voor het maisbrood: 

 • 200 gram mais
 • 50 gram kokosmeel
 • 50 gram speltmeel
 • 60 gram zongedroogde tomaten
 • 50 gram zwarte olijven
 • 5 eieren
 • klein beetje limoensap
 • klein puntje Spaanse peper
 • 40 gram gebakken spekjes
 • 60 gram parmezaanse kaas
 • peper en zout
 • scheutje olijfolie
 • 5 gram bakpoeder

Voor de guacamole:

 • 60 gram Philadelphia light
 • 2 avocado's
 • grote teen knoflook
 • puntje Spaanse peper
 • snufje zwarte peper
 • klein beetje limoensap

Voor de bruschetta:

 • Tomaten
 • Knoflook
 • Zout 
 • Basilicum

Bereiding:
Het bereiden van het maisbrood is heel simpel. In een keukenmachine mix je alles door elkaar. Doe het in een bakvorm met bakpapier en zet het voor ongeveer 40 minuten (even in de gaten houden) in de voorverwarmde oven op 180 graden. Voor de guacamole is het fijn als je een staafmixer hebt, zelf heb ik die niet, dus heb ik alles met een vork geprakt. Je bent dan wel even bezig, maar het smaakt er niet minder om. Ook voor de bruschetta is het een kwestie van alles fijn snijden en naar smaak specerijen toevoegen.
 
Belangrijk!
Wat zeker nog even belangrijk is om te zeggen… Is dat ik uiteraard die barbecue wil winnen! En jij kunt me daarbij helpen! ;-) Hoe dan?
 
Ga naar https://www.facebook.com/KeukenKampioen/
en @KeukenKampioen op Instagram. Like mijn recept op het KeukenKampioen kanaal en geef een comment! En als je het bericht deelt, levert dat me nog eens extra punten op! J
 
Dankjewel en Buen provecho! (eet smakelijk in het Mexicaans) 
 
Renée (mydaily.fitlife)