Simpele koeken

Twee weken geleden plaatste ik deze foto op mijn Instagram story met daarbij de vraag: zal ik het recept uitwerken? Daar werd massaal op gereageerd met JA. Dus speciaal voor jullie kroop ik achter mijn laptop om het uit te typen. Het waren lekkere koeken. Goedgekeurd door vriendlief die ze binnen twee dagen opgegeten had. Om deze koeken te maken heb je slechts vijf ingrediënten nodig, geen oven en geen moeilijke of dure producten. Sterker nog, ik denk dat jij alle ingrediënten nu gewoon in het keukenkastje hebt staan. En dat je dus vandaag nog deze lekkere, simpele koeken kan gaan eten. 

 

Ik zou niet willen zeggen dat de koeken per definiete low-calorie zijn. Er zit veel pindakaas in. En bovenop heb ik een beetje chocolade gedaan. Dus ik plak er niet de sticker "gezond" op. Wat dat tegenwoordig ook moge betekenen. Wel plak ik de stickers "lekker" "makkelijk" en "genieten" erop. Want dat omschrijft deze koeken sowieso!

Wat heb je nodig?

  • 100 gram pindakaas. Ik gebruikte DEZE
  • 1 eetlepel honing of agave
  • 80 gram havermout
  • 30 gram eiwitpoeder, smaak naar keuze. Dit kan je ook weglaten als je het niet in huis hebt!
  • chocolade naar keuze

Smelt de pindakaas samen met de honing/ agave. Roer de havermout en eiwitpoeder erdoorheen. Zodra het dik geworden is, is het eigenlijk al klaar! Bedekt een blik of bakplaat met bakpapier en druk hierin het havermout/ pindakaas mengsel. Maak er een mooi vierkant van. Plaats het in de koelkast en laat het afkoelen en hard worden. Smelt daarna de chocolade en giet dit er een beetje overheen. Weglaten van de chocolade kan uiteraard ook. Zodra de chocolade erop zit, plaats je het weer in de koelkast om af te koelen. Hierna enkel nog even in stukjes snijden!