Gezonde & eiwitrijke appeltaart brownies

Of het aan het warme weer ligt of mijn huidige gesprek aan inspiratie.... het bakken schiet er de laatste weken even bij in. Niets zo vervelend dan zwoegen in een warme keuken naast de oven die aanstaat voor het zoveelste bananenbrood. Maar goed... honger heb ik wel. En trek in een lekkere koek, stuk taart of brownie heb ik ook. Dus dan zit er niks ander op dan toch even iets te gaan bakken. Omdat ik wel inspiratieloos blijf besloot ik om een bestaand recept van mij nieuw leven in te blazen. Namelijk de gezonde chocolade brownie gemaakt van o.a. zoete aardappel. (Je vind het originele recept hier) Ik had wel zin in iets zoets en luchtigs maar het moest wel gezond zijn. En omdat ik momenteel hoog in mijn eiwitten zit qua voeding wilde ik ook daar graag rekening mee houden. Dus besloot ik de brownies te verrijken met Appeltaart whey van Prozis. Ja! Dat bestaat en deze is heerlijk. Verder gebruikte ik alleen de eiwitten en geen eigeel. En als basis weer de zoete aardappel. Resultaat; een super luchtige brownie die naar appeltaart smaakt!

Wat heb je nodig:

  • 150 gram zoete aardappel (rauw gewogen)
  • 50 gram whey appeltaart smaak van Prozis (maar andere smaak kan ook!)
  • 120 gram eiwitten (ongeveer 4 eiwitten)
  • 2 eetlepels honing of andere zoetmiddel
  • 100 gram havermout
  • 2 eetlepels cacao poeder
  • 1/2 zakje bakpoeder

Verwarm de oven voor op 170 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in stukjes. Gebruik een sterkte keukenmachine om daar de aardappel in fijn te malen. Voeg de whey, eiwitten, honing, havermout en bakpoeder toe. Mix tot een glad beslag ontstaat. Bekleed een cakeblik met bakpapier en schenk hier het beslag in. Plaats het blik in het midden van de oven en bak de brownies in 30 minuten gaar.