Pindakaas-Framboos Fudge

Weet je wat lekker is? Zachte, zoete Fudge waar je lekker je tanden in kan zetten. De eerste hap is vaak het beste. Wanneer je tanden wegzakken in het zoete baksel. De tweede hap is ook heerlijk. En daarna.... daarna is het vaak op. Want de meeste Fudge bestaan uit twee happen en dan kan je alweer de volgende uit het zakje pakken. Ik vond vroeger die karamel Fudge altijd heerlijk. Nog steeds wel, maar inmiddels weet ik hoeveel suiker erin zit. En hoe slecht deze voor mijn tanden zijn. Ik heb al veel geëxperimenteerd met Fudge recepten. Het resultaat is vaak erg lekker! Zo ook deze simpele met pindakaas en frambozen. Voor de Fudge heb ik eigenlijk alleen crunchy pindakaas gebruik met een beetje melk en zoetstof (honing kan ook). Goed mengen en invriezen. Bovenop een laag frambozen. Ook zelfgemaakt in de blenden met wat zoetmiddel en vervolgens over de Fudge gegoten. Zodra de Fudge hard geworden is kan je je tandjes erin zetten. Ik maak graag grotere Fudge blokken, zodat je niet na twee happen klaar bent!

Wat heb je nodig:

  • 100 gram pindakaas Crunchy (maar een andere soort kan ook)
  • scheut melk of gecondenseerde melk (deze laatste is zoeter)
  • 1 theelepel chiazaad
  • zoetstof/ zoetmiddel naar smaak
  • 50 gram bevroren frambozen

Doe de pindakaas samen met de melk in een blender of keukenmachine en zet deze aan. Laat mixen totdat de pindakaas smooth geworden is en giet deze in papieren cupjes. Ik gebruikte cupcake vormpjes. Plaats in de vriezer om hard te laten worden. Doe nu de frambozen in de blender samen met zoetmiddel totdat ook deze zacht geworden is. Giet over de pindakaas heen en bestrooi met chiazaad. Plaats opnieuw in de vriezer voor minimaal 2 uur. Eet smakelijk!