Nieuwe doelen

Na een heerlijke vakantie van drie weken met o.a. een reis naar Sri Lanka is het tijd om weer fanatiek te gaan sporten en beter op mijn voeding te gaan letten. Voor wie het nog niet weet; tijdens deze vakantie heeft mijn vriend mij ten huwelijk gevraagd. En ik heb uiteraard JA gezegd! Dat betekend voor mij een extra dosis motivatie om de komende maanden aan de bak te gaan.

 

Vorige jaar heb ik met behulp van een coach mijn eerste bulk en cut gedaan. Dat beviel me goed maar het uiteindelijke resultaat was niet naar tevredenheid. Er waren slechts 12 weken uitgetrokken voor mijn cut-fase en dat bleek niet genoeg omdat ik constant stagneerde. Omdat er nog geen exacte datum voor de bruiloft is (ergens in juli of augustus) heb ik besloten dit jaar eerder aan mijn bulk te beginnen en deze langer door te laten lopen. Om vervolgens bijtijds met de cut-fase te kunnen starten zodat ik op tijd in shape ben voor mijn bruiloft. En ja... met een kleine berekening kom je uit op zo'n 10 à 11 maanden die ik voor dit alles uitrek. Wil niet zeggen dat ik nu vind dat ik geen goede of mooie shape heb. Echter ben ik zoals gezegd (nog) niet tevreden en is er nog ontzettend veel ruimte voor verbetering én meer spiermassa. 

Bulkfase

Vorige jaar winter heb ik een aantal blogs geschreven over mijn Bulk en hoe alles verliep. Dit kunnen jullie hier teruglezen. Het doel van aankomende bulk is meer spiermassa en dan met name in mijn bovenlichaam. Verder blijven billen + benen ook een aandachtspunt. Om dit te bereiken heb ik een nieuwe voedingsplan geschreven waarbij ik voor mijzelf berekend heb wat ik moet eten (calorieën onderverdeeld in koolhydraten, eiwitten en vetten) Dit bouw ik per twee weken rustig op indien nodig. Daarbij weeg ik mijzelf met een digitale weegschaal van Prozis die ook vet%, spiermassa, lichaamswater etc berekend. Elke twee weken weer een progressie foto om te kijken hoe de bulk verloopt. Het trainingsschema heb ik ook zelf geschreven. Geen coach dus? Hoor ik je al denken. Nee. Ik heb veel geleerd de afgelopen jaren van andere coaches maar ik weet inmiddels zelf wat ik moet doen om mijn doelen te bereiken. 

Motivatie..... Habits.....Discipline

Met mijn eigen bruiloft in het vooruitzicht is mijn motivatie natuurlijk sky-high. Helaas verdwijnt motivatie op een gegeven moment weer. Je kan nou eenmaal niet zeven dagen per week gemotiveerd zijn. Ze zeggen wel eens; motivation is what gets you started, habit is what keeps you going. En zo is het ook. Het is voor mij een vast onderdeel om elke dag mijn voeding af te wegen, voor te bereiden en mee te nemen. Hetzelfde geldt voor mijn trainingen. Niemand gaat ze voor mij uitvoeren. Ik zal mijzelf 5x per week naar de gym moeten sturen. Ongeacht wat jouw doel ook is; JIJ bent degene die het moet gaan doen. Het is goed om op mindere dagen jezelf eraan te herinneringen waar je het voor doet. Misschien wil je met kerst wel in dat leuke cocktail jurkje passen. Of in de zomer van 2019 wél een bikini durven dragen. Of misschien wil je gewoon wat fitter worden en beter leren eten. Hoe dan ook, het is nú tijd om te beginnen. Niet morgen of volgende week. Ik mag dan misschien nog 10 à 11 maanden voor me hebben liggen. Ik ga nú beginnen.

Wat ga je eten?

Wanneer je gaat bulken is dat geen vrijbrief om alles te eten wat los en vast zit. Ook bij een bulk draait het om de juiste verhoudingen. Als je teveel rotzooi eet in de vorm van pizza, friet en koek dan kom je geheid teveel aan in vetmassa. En dat is zonde. Omdat ik net een cut-fase afgesloten heb ga ik in eerste instantie mijn voeding langzaam ophogen. Dit om te voorkomen dat mijn gewicht teveel omhoog schiet . Ik kies tijdens een bulk altijd voor voedzame producten zoals; zoete aardappel, havermout, noten, vis/ vegetarisch, peulvruchten, fruit, groenten, avocado, eieren kwark etc. Doordat ik uiteindelijk iets boven mijn onderhoud ga eten kan mijn lichaam beschadigingen in het spierweefsel beter herstellen én de spieren groter en sterker maken. Met als gevolg dat ik sterker wordt in de sportschool én meer spiermassa aanmaak. Dit kan alleen als ik genoeg eiwitten, koolhydraten en vetten neem. En dus niet alleen pizza. Ik zal de komende maanden weer regelmatig een update plaatsen voor jullie.

 

Meer informatie over gezonde voeding en trainingen? Of heb jij hulp nodig bij het bereiken van JOUW doelen? Aarzel dan niet om een mailtje te sturen naar: informatie@thalitamartens.com