Pannenkoeken met warme appel

Pannenkoeken zijn eigenlijk altijd lekker. Je kan er van alles opdoen of indoen. Je kan zelfs het beslag een andere smaak geven als je lekker vind. Zo gebruik ik de laatste tijd altijd de kant-en-klare pannenkoekmix van Prozis. Deze hebben al toegevoegde eiwitten en zijn daardoor sneller gemaakt. Het enige wat je hoeft te doen is melk of water toevoegen. Of een extra banaan zoals ik vaak doe. Hier worden de pannenkoeken wat dikker van. De pannenkoek mix heeft verschillende smaken zoals brownie, pindakaas en strawberry cheesecake. Deze laatste gebruikte ik bij het maken van deze stapel pannenkoeken. Om het een herfstsfeer te geven bakte ik er een appel bij. Even kort bakken in de pan met wat kaneel en honing. Dit gaat heerlijk samen met de warme pannenkoeken. Om het af te maken bovenop wat kwark en zero jam (zonder suiker en zonder calorieën).

Ingrediënten:

  • Pannenkoekmix (bijvoorbeeld van Prozis)
  • 1 appel
  • 2 lepels magere kwark
  • beetje jam/ honing

Maak de pannenkoeken zoals op de verpakking aangegeven staat. Snijd ondertussen de appel in stukjes en verwijder het klokhuis. Bak de appel in een koekenpan samen met wat honing en kaneel. Zodra alles klaar is kan je de pannenkoeken versieren met de appel, kwark en honing of jam. Je zou ook nog wat rozijnen of nootjes kunnen toevoegen.

 

Smakelijk eten!